Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun, bazı açılış ve temel atma törenlerine katılmak üzere 11 Eylül Cuma günü Balıkesir’e geleceği bildirildi. 
Programına  Valiliği ziyaret ederek başlayacak olan Bakan Eroğlu, Balıkesir’de toplam 20 adet tesisten 10 tesisin açılışını gerçekleştirecek, 10 adet tesisin ise temelini atacak. 
Açılışı gerçekleştirilecek tesislerin 3 adedi Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, 7 adedi Orman Genel Müdürlüğü tarafından Balıkesir’e kazandırılacak. 
Eroğlu ayrıca DSİ tarafından yapılması planlanan 10 adet tesisin de temelini atacak.
Bakan Eroğlu, 11 Eylül Cuma günü saat 11.00’da Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin vizyon projelerinden olan Çayderesi Rekreasyon Alanı’nda düzenlenecek olan toplu temel atma ve açılış merasimi ile 170 milyon TL yatırım bedelli 20 adet tesisin temelini atacak ve açılışını gerçekleştirecek. 
Ayrıca Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu programı çerçevesinde Balıkesir’e yapılacak 270 milyon TL yatırım bedeline sahip 17 müjdeyi de açıklayacak.
 üjdeler arasında baraj, sulama tesisleri, gelir getirici tür ağaçlandırma faaliyetleri, fidan üretimi, orman köylülerine kredi, bal ormanı, Kuşcenneti Milli Parkı’nda ziyaretçi etkinliğinin artırılması maksadıyla çevre düzenlemesi ve yürüyüş yolları tanziminin yapılması, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından tesis edilecek Geçici Hayvan Bakımevi’ne destek verilmesi ile 5 adet Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonu’nun kurulumunun yer aldığı öğrenildi.
Editör: Haber Merkezi