Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda çalışmalarını yürüten GMKA organizasyonunda düzenlenen programa Balıkesir’den 11, Çanakkale’den 12 kadın kooperatifinden yaklaşık 60 kadın katılım gösterdi. Program kapsamında el sanatları ve gıda üzerine faaliyet gösteren 2 kooperatif ziyaret edildi.

El sanatları alanında, Nilüfer ilçesinde faaliyet gösteren Lotus Kadın Kooperatifi; gıda üretimi ve restorancılık alanında ise Osmangazi ilçesinde faaliyet gösteren Yiğitali Kadın Kooperatifi başarılarıyla bölge kadınlarına ilham oldu. Ayrıca program kapsamında Nilüfer Belediyesi’nin de ortak olduğu Nilkoop kooperatifi başkanı, sosyal kooperatifçilik çalışmaları kapsamında yürütülen faaliyetler hakkında katılımcılara önemli bilgiler verdi.

Saha ziyareti kapsamında Lotus Kadın Kooperatifinin her ayın son Pazar günü Nilüfer ilçesinde organize ettiği el sanatları pazar alanı, kooperatifin satış dükkânı ile Yiğitali Kadın Kooperatifi’nin Uludağ yolundaki restoranları ziyaret edildi.

Güney Marmara Kadın Kooperatiflerinin Güçlendirilmesi Programı kapsamında GMKA tarafından Balıkesir ve Çanakkale’de faaliyet gösteren kadın kooperatiflerine yönelik teknik gezi, eğitim ve mentorluk gibi kapasite artırıcı destek uygulamaları 2023 yılında da artarak devam edecek.

Editör: Haber Merkezi