Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "yastık altındaki dolarları bozdurun" çağrısına Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi 1 milyon 160 bin dolarını TL'ye çevirerek karşılık verdi.

Konuyla ilgili Balıkesir Valiliği'nin facebookta resmi sayfasından şu haber metni paylaşıldı:
Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı sonrası OSB'nin 1 milyon 160 bin dolarını Türk lirasına çevirdi.

Balıkesir Valisi ve Balıkesir OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Yazıcı, yaptığı açıklamada, bu süreçte herkesin Türk lirasına destek vermesi gerektiğini belirtti.

"Bu yaptırımlar sadece baskı unsurudur. Gerekli tedbirler de devletimiz tarafından alınmaktadır. Ülkemize katkıda bulunmak için elimizden geleni yapmaya hazırız." ifadesini kullanan Yazıcı, vatandaşların da bu milli mücadeleye destek vermesi gerektiğini vurguladı.

Yazıcı, şunları kaydetti:

"Türkiye güçlü ve kararlı bir şekilde yoluna devam etmektedir. Zor zamanlarda devletimiz için gereği neyse o yapılır. Türk lirasına güvenerek ekonomik saldırının üstesinden gelmeliyiz. Devletimiz vatandaşına sahip çıkarken, vatandaş da devletine sahip çıkacaktır. Bu ülke bizim, gidecek yerimiz yok. Biz bu topraklarda yaşamak zorundayız ve sonsuza kadar da yaşayacağız. İçimize fitne ve fesat sokacak herkese 'dur' diyeceğiz. Kimseye fırsat vermeyeceğiz. Bizim huzurumuz her şeyden daha önemlidir."

BALIKESİR OSB ÖNCÜ OLDU
CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, yaklaşık iki yıldır yaptığı  "yastık altındaki dolarları bozdurun" çağrısına Türkiye'deki 312 Organize Sanayi Bölgesi arasında yine tek karşılık veren  Balıkesir OSB oldu. 
Geçen Mayıs ayında döviz mevduatının yarısını Türk lirasına dönüştüren Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu,  bugün de hesabındaki 1 milyon 160 bin doları Türk Lirasına çevirerek yine öncü ve örnek oldu.


HER OSB'NİN EN AZ 1 MİLYON DOLARI VAR
Edinilen bilgilerde, Manisa, Gebze, Bursa baytak olmak bazı OSB'lerin hesaplarında yaklaşık 100 milyon dolar bulunduğu öne sürüldü. İddia sahipleri, "312 OSB 1'er milyon dolarını TL'ye çevirerek ekonomik savaşa destek olmalı." dedi. 

Editör: Haber Merkezi