BALIKESİR Ticaret Odası (BTO) seçimleri tek listeyle gerçekleştirildi. BTO Barış Aydın Meclis salonundaki oylama 09.00 ila 17:00 saatleri arası gerçekleşti. Seçimden firesiz çıkarak ikinci dönemine start veren Rahmi Kula'ya TOBB yönetimi yolu göründü.


Balıkesir iş dünyasının Rahmi Kula'ya kredisi sonsuz..

EKİBİ FİRESİZ SEÇİLDİ

Bir önceki çift adaylı genel kurulu ezici üstünlükle kazanan Rahmi Kula bu kez rakipsiz girdiği seçimlerde 18'den 20'ye çıkarılan meslek komitelerindeki tüm üyelikleri firesiz kazandı. Kula'ya karşı 7. Meslek Grubunda çıkarılan liste ise yeterli desteği bulamadı. 

Oda üyelerinin yoğun ilgi gösterdiği seçim sonuçları 19:30 sıralarında açıklanabildi. Altıeylül Seçim Kurulu başkanı seçim sonuçlarını ilan ederken 20 Meslek Komitesi için Rahmi Kula'nın aday gösterdiği 162 üye firesiz seçildi.

TELAŞELİ YİNE MECLİS BAŞKANI

Meslek komitelerine seçilen üyeler, önümüzdeki hafta yapacakları kendi aralarındaki oylama ile Okan Telaşeli başkanlığındaki 55 kişilik Ticaret Odası Meclisini belirleyecek. Ardından Rahmi Kula başkanlığındaki yeni dönemin yönetiminde yer alacak isimler belli olacak

BTO'YU ZİRVEYE TAŞIYAN İKİLİ

Önümüzdeki dönem TOBB yönetiminde yer almasına kesin gözle bakılan Rahmi Kula, seçim sonuçlarının ilan edilmesinin ardından kısa bir teşekkür konuşması yaptı.

Tek liste olmasına rağmen seçimlere katılım oranının yüksekliğine dikkat çeken Kula, üyelere şükran duygularını iletti. "Bundan önceki 4.5 yılda olduğu gibi yeni dönemde de üyelerimizin hakkını ve hukunu korumak ve Balıkesir için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Allah bu birlikteliğimizi bozmasın." ifadelerini kullanan Kula'ya üyeler alkışlarıyla eşlik etti.

ORTAK PAYDA BALIKESİR

Meclis Başkanı Okan Telaşeli de teşekkür konuşmasında, "Ortak paydamız Balıkesir. Çalışmaya devam" dedi. Telaşeli, listenin delinmesine imkan tanımayan 7.  meslek komitesi üyelerini de alkışlattı.

balikesirim.net; BTO seçimlerinin ilimiz ekonomik yaşamına hayırlar getirmesi dileğiyle seçilen isimleri tebrik eder.

Editör: Haber Merkezi