GASTRONOMİ alanında önemli yatırım ve tanıtımlarıyla gözünü zirveye diken Balıkesir, bu kez de  yöresel yemeklerini kitapta topladı. 

Balıkesir'in unutulmaya yüz tutmuş yöresel yemekleri Türk Mutfağının önde gelen şefleri arasındaki Ömür Akkor tarafından hazırlanan kitapta toplandı.

"Balıkesir'in Gastronomi Atlası" adı verilen kitabın tanıtımı, İstanbul'daki iftar programıyla gerçekleştirildi. lasman için Balıkesir'in A Takımı İstanbul'a çıkarma yaptı. 

Tanınmış şefin Balıkesir için yazdığı ve tanıtımı İstanbul'da yapılan kitabın lansmanına Vali Hasan Şıldak, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Ticaret Odası Başkanı Rahmi Kula, Sanayi Odası Başkanı Nazmi Yarış, Ticaret Borsası Başkanı Ersin Erdoğmuş, GMKA Genel Sekreteri Abdullah Güç'ün yanısı sıra çok sayıda isim katıldı.

VALİ ŞILDAK TAM NOT VERDİ,
ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR YAPTI

İstanbul'daki lansmanın ardından yaptığı paylaşıma Vali Hasan Şıldak "Marka Şehir Projemiz güzel gelişmelerle devam ediyor." notunu düştü. 

Ömür Akkor’un hazırladığı “Balıkesir Gastronomi Atlası” kitabını inceleyeyip beğenen Şıldak, "Balıkesir’in lezzet zenginliğini yansıtan bu değerli çalışmaya katkı sağlayan kurumlarımıza teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

GÜÇLÜ BİR TURİZM ŞEHRİ

Balıkesir Gastronomi Atlasının çok geniş kitlelere ulaşacak iyi bir tanıtım fırsatı oluşturacağını söyleyen Vali Şıldak, “Gastronomi İlimizin en güçlü turizm unsuru. Bu alanda yoğun bir atak başlattık. Büyükşehir Belediyemiz ve Odalarımızla beraber rasyonel ve kapsamlı çalışmalar yapıyoruz.

Gelip geçici, günü kurtaracak çalışmalar yerine sürdürülebilir ve gerçekçi adımlar atıyoruz. Sadece tanıtım da yapmıyoruz. Projeler üretiyor ve uygulamaya geçiriyoruz. Balıkesir’i güçlü bir turizm şehri haline getirmek için bunlar çok yerinde çalışmalar. Yol haritamızı belirledik, birlikte sağlam adımlarla ilerliyoruz.” şeklinde konuştu.

Gastronomiye büyük önem veren ve Balıkesir'i bu alanda ülkenin 1 numarası yapmayı hedefleyen Başkan Yücel Yılmaz da, "Zengin içeriği ile meşhur lezzetlerimizi dünyaya tanıtacak bu değerli projede emeği geçen tüm paydaşlarımızı tebrik ediyorum." dedi.

Editör: Haber Merkezi