Karesi’nin Yaylabayır Mahallesi’nde 1 Ocak 2021 tarihinde elektrik üretimi yapacak olan Balıkesir Biyogaz İşletmeleri A.Ş’nin tesislerinde incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Dinçer Orkan, tesis hakkında bilgiler aldı. 

3.5 MİLYON AVRO’LUK YATIRIM
 

BALIKESİR ekonomisi yeni yatırımlarla büyümeye devam ediyor. Kentin önde gelen ailelerinden Kula, Çetin ve Karakuş  ortaklığındaki 3,5 milyon avroluk Biyogaz yatırımında üretim için geri sayıma başlandı. 

Karesi Belediye Başkan Dinçer Orkan, ilçesine bağlı kırsal Yaylabayır köyünde kurulan ve 1 Ocak 2021 tarihinde üretime başlaması planlanan Balıkesir Biyogaz İşletmeleri A.Ş’nin tesislerinde incelemelerde bulundu.

Orkan'a incelemeleri sırasında tesisin ortakları arasındaki Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Rahmi Kula eşlik etti. 


BALIKESİRLİ YATIRIMI

Biyogaz İşletmeleri A.Ş. Genel Müdür Sekmen, tesisleri gezirdiği Orkan'a, işletme hakkında bilgiler verdi.

Sekmen, Balıkesir Biyogaz İşletmeleri A.Ş.'nin Balıkesirli Kula, Çetin ve Karakuş aileleri tarafından kurulduğunu bildirdi. 

Türkiye’de buna benzer 18 tesisin daha kurucu ve ortakları arasında yer aldıkları bilgisini paylaşan Sekmen, şu bilgiyeri verdi: 

KENDİ GAZINI KENDİ ÜRETİYOR

“Tesisimizi 31 Ekim öncesi deneme üretimlerine başladık. Gazımızı ürettik, motorumuzu çalıştırdık. Tesisimiz 1 Ocak 2021’den itibaren elektrik satacak hale getirdik. İlk faz olan 1.5 mv’lik bir kapasitemiz var. Devamında yatırımlarımız devam edecek. Şuanda yaklaşık 3.5 Milyon Avro’luk bir yatırım yaptık burada.

ATIKLAR SERAYA DÖNÜŞECEK!

Biyogaz üretim bölümü. Devamında organik ve o mineral gübre üretim tesislerimiz devam edecek. Buradan çıkacak atık kısmının değerlendirilmesiyle 40 bin metrekarelik sera yatırımımız devam edecek. Bu şekilde durmadan istihdam sağlamaya ve yatırım yapmaya devam edeceğiz.” 

ORKAN KUTLADI

Karesi’ye ekonomik değeri yüksek yatırımların sürdüğünü söyleyen Başkan Orkan, tesis ortaklarına yatırımlarının hayırlı olması dileğinde bulundu. 

Editör: Haber Merkezi