BESOB Başkanı Fehmi Erdem kısıtlamalarda işyerleri kapanan esnaftan su parası alınmayacağını açıklayan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ile nakit desteğinde bulunan 4 ilçe belediyesine teşekkür etti.

YENİ TALEPLERDE BULUNDU

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de etkisini gösteren covid-19 salgınında esnaf teşkilatlarının "önce insan sağlığı" parolasıyla mücadele ettiklerini belirten Balıkesir Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Fehmi Erdem "Esnafımız bu salgında sağlık çalışanlarından sonra elini taşın altına değil gövdesini koymuştur. Kısıtlamalar da işyerlerinin kapısına kilit vuran, geçim derdine düşen esnafımızın haklı bazı istekleri vardır. Bağkur primlerinin en az bir yıl alınmaması, prim borcu olan esnafın faizsiz olarak borçlarının ertelenmesi ve vergi muafiyeti bunların başında geliyor. Esnaf ve sanatkarın ayakta kalabilmesi için sıfır faizli uzun vadeli kredi imkanı tanınması anasının ak sütü kadar helaldir" dedi. Başkan Erdem esnafın bu sıkıntılarını bir dosya halinde konfederasyona ve Ticaret Bakanlığı’na sunduklarını, esnafın sesini Ankara’da çok güçlü sesle aradıklarını da önemle belirtti.

ERDEM: “BAŞKANLARIMIZ

ESNAFIN YANINDA OLDU”

17 gün tam kapanmasın ardından 1 Haziran'dan itibaren yeni normalleşme de işyerleri kapalı bulanan esnaftan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz tarafından açıklanan su parası alınmamasına teşekkür eden BESOB Başkanı Fehmi Erdem "Ahilik kültüründen gelen esnafımızın bu günlerde yanında olanı unutması mümkün değildir. 2020 yılı ramazan ayında 8 bin koli, 2021 Ramazan ayında 4 bin gıda kolisi yardımında bulunan Yücel Yılmaz Başkanımıza bu yardımları için esnafımız adına teşekkürü borç bilirim" dedi.

Geçtiğimiz Ramazan ayında da sanayi sitesinde meydana gelen patlamada işyerleri zarar gören esnafa yardım elini uzatan Karesi Belediyesi’ne de Başkan Fehmi Erdem'den teşekkür geldi. Başkan Fehmi Erdem "Esnafın bu zor gününde yalnız bırakmayan Başkan Dinçer Orkan'a teşekkür ederiz" dedi.

ESNAFIMIZ NEFES ALDI”

Ayrıca Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul, Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler’in esnafa yaptıkları nakit desteğini de hatırlatan Fehmi Erdem “Pandemide işyerleri kapanan esnafımıza belediyelerimizin bütçelerine göre yaptıkları bu destek esnafımıza nefes aldırmıştır” dedi.

Başkan Erdem kısıtlamalardan sonra yeni normalleşmenin adımlarının atıldığı bu günlerde esnafa da çağrı da bulunarak “Toplum sağlığımız için Maske Mesafe ve Temizlik kurallarını işyerlerimizde tam anlamıyla uygulayalım. Bu nedenden ötürü yeni vaka artışları yaşanmasın ki bizlerde yeni yaptırımlara maruz kalmayalım” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi