Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, SGK borç yapılandırılmasından yararlanma başvurusunda yarının son gün olduğunu bildirdi.
Bayraktar, yaptığı yazılı açıklamada, 6322 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’un 15 Haziran 2012 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini hatırlattı.
Söz konusu kanunun 42. maddesi gereğince 13 Şubat 2011 tarihli ve 6111 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırması ile Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ve Diğer Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun’a geçici madde eklendiğini belirten Bayraktar, şunları kaydetti:
”6111 sayılı Kanun, SGK’ya borcu olanların borçlarını da yeniden yapılandırmıştı. 6111 sayılı kanunun bazı kamu alacaklarına getirdiği yeniden yapılandırma uygulamasında, taksitlerini eksik ödeyenler veya hiç ödemeyenler, yarın mesai bitimine kadar başvurmaları ve 31 Ekim 2012’ye kadar borçlarını ödemeleri halinde kanundan yeniden yararlanacak. Söz konusu kişilerin, sosyal güvenlik il müdürlüklerine veya merkezlerine dilekçeyle müracaat etmeleri gerekiyor.”
Bayraktar, tarım sigortalığıyla ilgili eski dönem borçları için, 2011 yılında 6111 sayılı kanun hükümlerinden yararlanmak üzere talepte bulunup borçlarını yapılandıran kadın çiftçilerin de faydalanacağına işaret etti.
Editör: Haber Merkezi