TR22 Bölgesi’nde endüstriyel simbiyoz çalışmaları kapsamında iki önemli paydaşını bir araya getiren Güney Marmara Kalkınma Ajansı, sürecin yeni bir safhasında paydaşları ile birlikte hareket etmeye devam ediyor. Bu bağlamda; Eti Maden ve Limak Çimento yetkilileri ile birlikte Bigadiç Bor İşletme Müdürlüğü’nde bir araya gelindi.

Toplantıya; GMKA Genel Sekreteri Hasan İskender, GMKA İmalat Sanayiinde Kurumsallaşma ve Dönüşüm Birimi Başkanı Emrah Bozkurt, Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü’nden Üretim ve Koordinasyon Daire Başkanı Emin Türk, Teknoloji Geliştirme Dairesi Başkanı Derya Maraşlıoğlu, Bigadiç Bor İşletme Müdürü Bilal Ambar, Limak Çimento Ar-Ge ve Teknik Merkez Direktörü Ebru Sipahioğlu, Limak Balıkesir Çimento İşletme Müdürü Gültekin Yılmaz ve ilgili uzman mühendisler katılım gösterdi.

Endüstriyel Boyutta Denemeler Başlayacak

Bigadiç Bor İşletme Müdürlüğü tanıtım sunumu ile başlayan toplantı GMKA yetkililerinin sürecin planlaması ve başlangıcı ile ilgili katılımcılara bilgi aktarması ile devam etti. Kurum yetkililerinin görüş ve yorumları ile de toplantı sona erdi. Toplantı sonrasında Bigadiç Bor İşletme Müdürlüğü sınırları içerisindeki Dünya’nın en büyük kolemanit maden sahası olan Simav Açık Ocağı’na ziyaret gerçekleştirildi. Ardından İşletmedeki zenginleştirme ve öğütme tesisleri ile birlikte laboratuvarlar yetkililere gösterilerek teknik gezi sona erdi. Teknik gezi sonunda, Ar-Ge çalışmalarının başlaması için belirlenen ara ürünler ve atıklar için bor numunelerinin hazırlanarak Limak Çimento’ya gönderilmesi kararlaştırıldı. Bir sonraki aşamada Limak Balıkesir Çimento Tesislerinde endüstriyel boyutta denemeler başlayacak.

Önümüzdeki süreçte Ankara’da bir araya gelinerek, endüstriyel simbiyoz kapsamında hayata geçirilen bu iş birliği bir protokolle imza altına alınacak ve muhtemel çalışma alanlarında ortaya çıkacak projeler ve proje fikirleri konusunda hem Eti Maden hem de Limak Çimento ile istişare toplantıları gerçekleştirilecek.

Editör: Haber Merkezi