Balıkesir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Balıkesir Sanayi Odası ve Balıkesir Üniversitesi’nin ortak olarak yer aldığı 7 milyon TL bütçeli güdümlü proje; Bölgede mesleki eğitim kalitesinin artırılarak meslek liselerinin tercih edilebilirliğinin sağlanması ile iş gücü arzının, iş gücü talebi doğrultusunda geliştirilerek nitelikli personel ihtiyacının karşılanması amacıyla gerçekleştiriliyor.

Güney Marmara Kalkınma Ajansı projeye %85 destek oranıyla 6.5 milyonluk bir destek aktaracak. 


GMKA Genel Sekreteri Abdullüh Güç ile OSB Müadürü Mesut Eray protokolü imzaladı.

Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi’nin koordinasyonu ile oluşturulacak olan Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezinde; yenilenebilir enerji atölyesi, fabrika otomasyon atölyesi, metal teknolojisi atölyesi, makine teknolojisi atölyesi, bilişim laboratuvarı, endüstriyel otomasyon atölyesi, temel elektrik laboratuvarı kuruluyor.

Ayrıca merkezde kurulacak dershanelerde; PLC hidrolik pnömatik, elektrik-elektronik, bilişim, fabrika otomasyonu ve genel dershaneden müteşekkil olacak.

Balıkesir sanayisinin odağında kurulacak olan bu merkez ile eğitim ve iş gücü piyasası arasındaki etkileşimin artması bekleniyor.

Merkez uygulamalı eğitime erişimde güçlük çeken mesleki eğitim kurumu öğrencileri ile hali hazırda işletmelerde çalışan kişilerin beşeri sermayelerinin artırılmasına da katkıda bulunacak.

Ayrıca projenin tamamlanmasının ardından yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşu çalışmalarına başlanması planlanıyor.

2021 yılının Temmuz ayında tamamlanması beklenen proje kapsamında, Balıkesir merkezde farklı alanlarda mesleki nitelik kazanmak isteyen vatandaşlarımız, mesai saatleri bitiminde ya da hafta sonları İl Milli Eğitim Müdürlüğü gözetiminde sertifikalı eğitim de alabilecekler.

Editör: Haber Merkezi