Çin Ticari Vize Davetiyesi Nasıl Alınır?

Çin ticari vize davetiye mektubu; Çin'e ticari amaçlarla seyahat edecek iş insanlarının yapacakları ticari (M tipi) Çin vizesi başvurularında sunmaları gereken bir dökümandır. Çin ticari vize davet mektubunun istenen kriterlere uygun olarak hazırlanması ve ibraz edilmesi gerekmektedir.

Çin ticari vize davetiyesine ilişkin detayları akredite kuruluş VZM Grup danışmanlarından Avukat Ebru Sönmez'den dinledik. 

M Tipi Çin Vizesi için Davetiye Kim Tarafından Yazılır?

M tipi Çin vizesi için davetiye, Çin'deki yerel bir kuruluş tarafından davet edilen kişiler için ilgili şirket tarafından, şirketin tam adı ve iletişim bilgilerinin bulunduğu antetli kâğıda yazılmalıdır.

Çin vize başvuruları için davet mektubunu yazmakla, mevcut merkez ve devlet organları, il dış ilişkiler ve ticaret departmanları, merkezi işletmelere ve belediyelerin dış ilişkiler departmanları yetkilendirilmiştir.

Çin İş Vizesi Davet Mektubu Örneği Nasıl Olmalıdır?

Çin iş vizesi için davet mektubu, ilgili ticari ziyaret ve ticari ilişki hakkında bilgileri verecek şekilde, Çin’deki bir ticari ortak veya kuruluş tarafından Çince veya İngilizce olarak yazılmalıdır. 

Çin dış temsilcilikleri davet mektubu için herhangi bir standart format belirlemediği için, resmi bir dille ve temel görgü ile yazım kurallarına uygun olarak davet mektubunun yazılması yeterlidir. Davet mektubu bir başlık ve selamlama ile başlamalı, devamında davete, seyahate ve kişilere dair bilgileri vermeli ve en son imza ile tarih atılarak tamamlanmalıdır; mektupta mutlaka davet eden kuruma ait iletişim bilgilerine de yer verilmelidir.

Çin vize davet mektubu el yazısı veya bilgisayarda hazırlanarak basılı bir şekilde Çin vize başvurusu için beyan edilmelidir.

Örnek Çin iş vizesi davetiyesi aşağıdaki gibidir.

Çin Ticari Vize Davetinde Hangi Bilgiler Bulunmalıdır?

Çin ticari vize dilekçesinde, davet edilen başvuru sahibine ait isim, milliyet, cinsiyet, doğum tarihi, pasaport numarası, iletişim numarası, mail adresi gibi bilgiler yer almalıdır. Davet mektubunda mutlaka davet edilen kişi ile davet eden arasındaki ilişki açıklanmalıdır.

Davet eden kişi veya kuruma ait isim, iletişim telefonu, adres, mail gibi bilgilerin davet mektubunda bulunması gerekirken, şirketin mührü ve yetkilisinin imzası ile şirketlerin işyeri ruhsatları veya mühürlü kayıt numaraları da beyan edilmelidir. Çin seyahatinin amacına, seyahat tarihlerine, ziyaret edilecek şehirlerin bilgisine ve son olarak seyahat için finansal kaynaklara dair detaylara davetiyede yer verilmelidir.

Vize Uzmanı Ebru Sönmez Kimdir?

Ebru Sönmez 2015 yılında Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesinde eğitimini tamamlamıştır Ankara barosuna kayıtlı olarak 2016 yılında avukat olarak çalışmaya başladı ve 2021 yılından beri Vizem.net bünyesinde vize danışmanlık hizmeti vermektedir.


 

Editör: Haber Merkezi