Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Balıkesir Şube Başkanı Erdem Özer, korono virüsten etkilenen işletmeler için devletin vereceği desteklerden istihdamın yüzde 75'ini sağlayan KOBİ'lere öncelik istedi.

"Yaşanılan kriz sebebiyle devletin açıkladığı desteklerden en çok KOBİ’leri faydalandırmalıyız" diyen Erden Özer, istihdamın %75 ini KOBİ’lerin sağladığına dikkat çekerek desteklerde KOBİ’lere öncelik tanınmasını beklediklerini söyledi.

Özer, yaptığı açıklamada şunları kaydetti: 

Bu dönemde zorlaştırıcı değil, kolaylaştırıcı ve ulaşılabilir olalım. Salgın dönemini Allah’ın izni ile hep birlikte atlatacağız. Kriz bittiğinde Esnafın, Tüccarın, Kobi’lerin yanında olan bankaları, elini taşın altına sokanları unutmayacağız. 

2020 başında da belirtmiştik. Hantal olmayan hızlı karar alabilen şirketler ve şehirler kazançlı çıkacaktır. 

Bu sebeple devletimizin verdiği destekleri taşın altına elimizi koyup bir an önce mümkün olduğunca geniş bir kitleyi faydalandırmalı, şehrimiz ekonomisine katmalıyız. 

Bugünler fidelerin dikim zamanı. İlerleyen zamanlarda gıda sıkıntısı yaşamamamız için çiftçilerimizin çalışmasını kısıtlamadan daha fazla destek olmamız çok önemli.

Şehrimizde istihdamın %50 sini tarım ve sanayi  %50 sini ise hizmet sektörü oluşturmaktadır. Hizmet sektörü durdu ve bu krizi en derinden hissetmekte. Bu sürede yenilenmemizi yapıp fırsata çevirelim. 2- 3 ay sonra evlerine kapatılan insanlar gezmek, değişik yerler görmek isteyecek, Ertelenen düğün ve organizasyonlar sıkışacaktır.  İnsanları şehrimize çekecek şekilde dağ, deniz ve termal turizmini anlatmalıyız. 

Önce sağlık diyerek bu durgunlukta, kriz sonrasına hazır olalım. 

Bu vesileyle bir kez daha iş dünyamızı da, ihtiyacı olanlara destek olmaya çağırıyoruz. Zekâtlarımızı illa Ramazan ayında dağıtacağız diye bir şart yok. Allah’ın izniyle biz bize yeteriz.  Allah var gam yok

Editör: Haber Merkezi