Filli Boya Yalıtım alanındaki hamlelerinde hız kesmiyor.  Şirket, üçüncü yalıtım fabrikası için, yatırımcının gözbebeği Balıkesir’i seçti.
Filli Boya Capatect Isı Yalıtım Sistemleri, Gebze ve Kayseri üretim tesislerinden sonra bu kez sanayi yatırımlarının cazibe merkezi Balıkesir’de, 120 milyon TL yatırımla, üçüncü yalıtım fabrikasını ülkemize kazandırmaya hazırlanıyor.

2003 yılında ısı yalıtımı alanındaki faaliyetlerine başlayan ve Türkiye’nin geleceği adına bir sosyal sorumluluk projesi olarak gördüğü “yalıtım” alanındaki çalışmalarıyla sektörde liderlik görevini üstlenen Filli Boya, Balıkesir’de 70.000 m2’lik bir alanda üçüncü yalıtım fabrikasını kurmaya hazırlanıyor. Bu kapsamda Filli Boya’nın üçüncü yalıtım fabrikasının arsa tahsis imza töreni; Betek Boya Genel Müdürü Tayfun Küçükoğlu, Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur, Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Fahri Ermişler’in katılımıyla Balıkesir’de gerçekleştirildi. 
Arsa tahsis imza töreninde bir konuşma yapan Betek Boya Genel Müdürü Tayfun Küçükoğlu, Balıkesir’de yapacakları yatırım ile, sadece Türkiye’de değil Avrupa’da da mantolama sektörüne örnek alınacak bir Tesis hayata geçireceklerini ifade etti. 

Türkiye çapında 1200 çalışanıyla faaliyet gösterdiklerine değinen Küçükoğlu, Balıkesir yatırımı ile birlikte şehre, yan kollarıyla beraber 200 kişilik bir istihdam sağlanacağına dikkat çekti. Tayfun Küçükoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Yapılan yatırımlarla beraber ülkemizin sanayileşmesinde ve çağdaşlaşmasında Balıkesir çok kilit bir rol oynayacak. Balıkesir’e yapacağımız yatırım, mantolama alanında bizi dünya ölçeğinde örnek bir şirket olma konumuna ulaştıracak. Sektörümüz için çok önemli bir yatırım. Yaklaşık 120 milyon TL’lik bir yatırımdan söz ediyoruz. Balıkesir önümüzdeki dönemde gelişen ulaşım hatları ve lojistik üstünlüğüyle, vizyoner projeleriyle ülkemiz ekonomisinde ve gelişmesinde önemli bir rol oynayacak.”
Mantolama konusunda Filli Boya’nın bugüne kadar yürüttüğü çalışmalarla, ülkemizin cari açığının azaltılmasında, tüketicilerin enerjiyle ilgili yaptığı harcamaların düşürülmesinde önemli katkıları olduğuna da değenin Küçükoğlu, “Ülkemizde 75 milyar dolar enerji ithalatı var. Bu enerji ithalatının azalması lazım. En büyük enerji tasarrufu konutlarda olabiliyor. Konutlarda enerji tüketiminin yarı yarıya azalması mantolamayla söz konusu olacak. Bugüne kadar yaptığımız 125 milyon kare yalıtımla hane halkı 5 milyar lira tasarruf etti. 4.9 milyon vatandaşımız mantolamadan yararlandı. Çevreye muazzam bir etkimiz var. Bugüne kadar yaptığımız mantolamayla 8,9 milyon ton karbondioksitin atmosfere daha az salındı. Bu, Bolu ormanlarının 6,5 katı büyüklükteki bir ormanı atmosferi temizleme vazifesini gördük demektir. Yaptığımız işle 2003 yılından bu yana tam 4.3 milyar liralık daha az doğalgazın ithal edilmesine vesile olduk. Tüm bu yönleriyle bir sosyal sorumluluk motivasyonuyla çalışıyoruz” dedi.

Balıkesir Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur ise Tören’de yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Bugün Balıkesir ekonomisi için önemli günlerden biri. Filli Boya’nın yeni yatırımı, istihdam seferberliğiyle birlikte Balıkesir bölgesi için çok daha önemli bir yatırım haline geldi.  Balıkesir, sanayi yatırımlarının cazibe merkezi. Organize Sanayii Bölgemiz, son 1 yıl içinde önemli yatırımlar almaya başladı. Filli Boya’yı Balıkesir’de ağırlamaktan, yatırım yapmasından çok mutluyuz. Filli Boya sadece Balıkesir’e yatırım yapmıyor, aynı zamanda Türkiye’nin geleceğine de yatırım yapıyor .Diğer yatırımcıları da Balıkesir’e bekliyoruz.”

Filli Boya Capatect Isı Yalıtım Sistemleri, Gebze ve Kayseri üretim tesislerinden sonra Balıkesir yatırımıyla ülkemizdeki ısı yalıtım sektörünün büyümesinde büyük rol oynamaya devam edecek. Geniş ürün yelpazesi ve yüksek performansa sahip ürünleriyle yalıtım sektöründe ülkemiz gelişimine katkılarını sürdürüyor. 

Filli Boya Isı Yalıtımıyla Ülkemiz Geleceğine Büyük Katkı Sağlıyor 
Başta Filli Boya Capatect markası ile Betek Grubu, yenilikçi ürün ve teknolojilerle ısı yalıtım sektörüne girdiği 2003 yılından bu yana yaklaşık 165.000 binaya, 125 milyon m2 ısı yalıtımı uygulaması yapılmasını sağladı. Bu sayede binaların sadece ısıtmada elde ettiği tasarruf ile 4,2 milyar m3 daha az doğalgaz kullanılmasını ve 4,9 milyon hane halkının toplamda yaklaşık 5 milyar TL tasarruf etmesine aracılık etti. Ayrıca uygulanan ısı yalıtımı ile 8,9 milyon ton karbondioksitin atmosfere salınmasını engelledi. 

Bu rakam Bolu Ormanları’nın yıllık karbondioksit emiliminin yaklaşık 6,5 katına eşdeğerken, Türkiye’de toplamda 21 milyon hektar alana yayılı tüm ormanların bir yılda soğurduğu karbondioksitin yüzde 16’sına eşit durumda bulunuyor. 

Her zaman ülkemize ve geleceğine güvenerek hareket eden Betek,  yatırım çalışmalarını hız kesmeden sürdürmeye devam ediyor.

Altın Çemberin Kalbi Balıkesir

“Bor”un başkenti, rüzgârın merkezi olan Balıkesir, sanayisiyle de güçlü ve emin adımlarla ilerlemektedir. Üretimin ve tüketimin yoğunlukla olduğu Marmara ve Ege Bölgesi aksının ortasında yer alan Balıkesir, aynı zamanda Osmangazi Köprüsü’nün açılması, İstanbul-İzmir otobanının tamamlanması ve Çanakkale Boğazı üzerine inşa edilen 1915 Köprüsü ’nün bu otobana Balıkesir’de bağlanacak olmasıyla, Marmara ticari ringinin merkezi konumunda olacak.

Yatırımcının gözbebeği olan bu şehir, kentsel yaşam ile sosyal ve kültürel yaşama olumlu katkılar sunacak olan Büyükşehir Belediyesinin vizyon projelerini bir bir hayata geçirmesiyle de geleceğe güvenle bakmaktadır.

Editör: Haber Merkezi