Balıkesir'in gurur markası Elektro Mekanik ile BuPiliç, bu kez istihdamlarıyla ilimizi gururlandırdı. Geçen yıl bir çok firma işçi çıkarırken, Yırcalı'nın BEST'i ile Kula ve Karahallılar ortaklığındaki BuPiliç, yüzlerce insana ekmek kapısı açtı.

ANADOLU'da en çok istihdam sağlayan şirketleri arasına Balıkesir'den iki firma girdi. 

BALIKESİR SİZE MİNETTAR

Balıkesir'in ünlü ailesi Yırcalı grubuna Balıkesir Elektro Mekanik Sanayi Tesisleri listeye yedinci sıradan girerken geçtiğimiz Ekim ayında vefat eden Faruk Kula'nın Mevlüt Yolcu ile Mahmut Yavuz ailelerinin yönetimindeki Karahallılar ortaklığıyla ekonomimize kazandırdığı BuPiliç ise gurur listesinin 10. sırasında yer aldı. 

BEST A.Ş.'de 2017 yılında bin 104 kişi çalışırken bu rakam 2018'de bin 650'ye yükseldi. Değişim oranı yüzde 49,5 oldu. 

Merkezi Bandırma ilçemizde olan BuPiliç Entegre Gıda Sanayi'nde ise 577 olan çalışan sayısı 2018'de 812'ye yükseldi. 

Bu iki kuruluşumuz aynı zamanda Türkiye'nin 500 büyük sanayi kuruluşu arasında yer alıyor. 

ERDOĞMUŞ KUTLADI
Ani vefatıyla 7'den 77'ye herkesi üzüntüye sevk eden Ticaret Borsası'nın efsane başkanı Faruk Kula'nın yerine seçilen Ersin Erdoğmuş, istihdama katkı sağlayan şirketlerimizi kutladı.

Erdoğmuş, şunları söyledi:

"2017-2018 yıllarında Anadolu 500 listesine girerek Camiamızı gururlandıran Borsamız Üyesi BUPİLİÇ AŞ. 2017 ve 2018 yıllarındaki başarılarıyla İstihdama Katkı sağlayan Anadolu'daki 10 firmadan biri olmuştur.
Ayrıca ilimizin güzide ve örnek firmalarından BEST AŞ.'de bu listede yer alarak bizleri gururlandırmıştır. Firmalarımızın başarılarının devamını, ülke ekonomimize yaptıkları istihdam ve üretimin sürekli olmasını temenni ediyorum."

Editör: Haber Merkezi