Temelleri 45 yıl önce merhum Necmettin Erbakan tarafından atıldı. İkibinli yılların başına kadar kendi kaderine terk edildi. Hatta bir ara Ankara'dakilere "biz bu işin üstesinden gelemiyoruz, siz alın burayı bizden" denildi. 2004'te Balıkesir'in başına 'işinin delisi' bir başkan geldi. O yıla kadar hayvanların otladığı yer, sonrasında Balıkesir ekonomisinin lokomotifine dönüştü.

OSB BALIKESİR'İN GÖZ BEBEĞİ
Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi (BALOSB) Yönetim Kurulu Toplantısı Vali Ersin Yazıcı başkanlığında Yapıldı.
Toplantıda Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Mesut Eray tarafından organize sanayide faaliyet gösteren firmaların talepleri hakkında bilgi verildi.


Mesut Eray

BALIKESİR, TÜRKİYE'NİN ÖNDE GELEN İLLERİ ARASINDA YER ALIYOR
Düzenlenen toplantıda Vali Ersin Yazıcı, Balıkesir'in sahip olduğu tarihi, kültürel ve doğal zenginlikleriyle Türkiye'nin önde gelen illeri arasına girmeye aday olduğunu ve sanayi kenti olma yolunda hızla ilerlediğini ifade etti.
OSB'de yürütülen genişletme çalışmalarının yanı sıra yatırımcı taleplerinin değerlendirildiği toplantıda Vali Yazıcı, çalışmaların hızlandırılması konusunda yetkililere talimat verdi.

İSTİHDAMIN ARTMASINA İMKÂN SAĞLAYACAK
Organize Sanayi Bölgesinin Balıkesir'in istihdamı için en önemli konulardan birisi olduğunu belirten Vali Yazıcı, OSB'de yapılacak her türlü iyileştirmenin, üretimin artmasına böylelikle istihdamın da artmasına imkân sağlayacağını belirtti.
İlin sanayisinin ve özellikle Organize Sanayi Bölgelerinin gelişmesi için yapılan çalışmaların takipçisi olduğunu belirten Vali Yazıcı, toplantıya katılanlara teşekkür edip toplantının Balıkesir için hayırlı olması dileklerini iletti.


BALOSB toplantısına Vali Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Balıkesir Sanayi Odası Başkanı Hasan Ali Eğinlioğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Nazmi Yarış, Eyüp Uygur, Hüseyin Bekki ve BALOSB Müdürü Mesut Eray katıldı.

Editör: Haber Merkezi