Balıkesir'in Manyas ilçesinde inek ve koyun sütü çeşitli işlemlerden geçirilip en az 3 ay salamurada bekletilerek yapılan" Manyas kelle peyniri" Osmanlı Döneminden günümüze kadar devam eden güzel bir gelenek, güzel bir tat ve güzel bir lezzet.

 1 YILLIK UĞRAŞ SONUCU MUTLU SON


"Manyas kelle peyniri “ne coğrafi işareti almak için çalışmaların 2019 yılında başlatıldığını dile getiren Balıkesir milletvekili Pakize Mutlu Aydemir," Coğrafi işaret için çok çaba sarf ettik. Peynirin tanıtılması için birçok fuara katıldık. Peynirimizin coğrafi işareti hak ettiğini düşündük, mücadele ettik ve coğrafi işareti bugün Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Sayın Prof. Dr. Habib Asan'dan, Manyas Kaymakamımız Sayın Muhammet Kaya, Manyas Ak Parti ilçe Başkanımız Yıldız Barcın ve Manyas Süt Üreticileri Kooperatif Başkanı Sayın Fevzi Karakaş ile birlikte aldık" dedi.
 
"ÜRETİCİLER FAYDASINI ZAMANLA GÖRECEK"
Yaklaşık 1 yıldır coğrafi işareti almanın mücadelesini verdiklerini belirten Milletvekili Aydemir; "Hem süt üreticileri hem hayvan yetiştiricileri hem de yıllardır kelle peyniri üreten üreticilerimiz coğrafi işaretin faydasını zamanla görecekler" şeklinde konuştu.
 
"ÜRETİCİLERİMİZ HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR"

İlçemizdeki bütün peynir üreticilerimizle gurur duyuyoruz diyen Milletvekili Aydemir şunları kaydetti; "Gerçekten çok güzel bir ürün üretiyorlar. Balıkesirli vatandaşlarımız üretmeyi seven, üretmekten yorumlayan, şehri ve ülkesi için daima çalışıyor. Balıkesir'e ve Balıkesirli ‘ye de bu yakışır. Üreticilerimiz her şeyin en iyisini hak ediyor. Onlar çalıştıkça biz de onları desteklemeye hak ettiklerini almaları için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Balıkesir’imizin değerlerine sahip çıkmayı sürdürüp, hemşerilerimize yakında başka coğrafi işareti müjdelerinde vereceğiz."

.


 

Editör: Haber Merkezi