Gelir İdaresi Başkanlığı, salgın nedeniyle faaliyetleri tamamen durdurulan işyerlerinin bulunduğu sektörlerdeki mükellefler için mücbir sebep halinin kabul edildiğini açıkladı. Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, İçişleri Bakanlığı’nın aldığı tedbirler kapsamında geçici süreliğine faaliyetlerine ara verilen mükelleflerin vergilerinin ertelendiğini açıkladı.

Bakan Elvan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Sinema salonu, kahvehane, kıraathane, kır bahçesi, internet kafe, elektronik oyun salonu, bilardo salonu, lokal, çay bahçesi, halı saha, yüzme havuzu, hamam, sauna, lunapark faaliyetinde bulunan mükelleflerimizi 1 Aralık 2020 itibariyle mücbir sebep kapsamına aldık” dedi.

Bahse konu mükellefler tarafından mücbir sebep döneminde verilmesi gereken katma değer vergisi ve muhtasar beyannamelerin beyan ve bunlara ilişkin ödeme süreleri mücbir sebep halinin sona ereceği tarihi izleyen ayın 26’ncı günü sonuna kadar uzatıldı.

KULA: UZUN SÜREDİR BEKLİYORDUK

İş yerleri salgın nedeniyle kapanan esnaf ve işletmelerin mücbir sebep kapsamına alınarak vergilerinin ertelenmesini değerlendiren Balıkesir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Kula, bu kararı uzun süredir beklediklerini söyledi.

Kula, “Bu kararı uzun süredir bekliyorduk. Bu kararla ilgili hükümetimize teşekkür ediyoruz. İş yerleri kapanan esnaf ve işletmelerin bu vergileri zamanında ödemesi mümkün değildi. İşlerin normale dönünceye kadar bu vergilerin ertelenmesi olumlu. Buna benzer destekleri zor durumda olan, iş yerleri kapanan, cirosu düşen işletmeler için de bekliyoruz” dedi.

> Mahmut Acaröz | Haberci

Editör: Haber Merkezi