Balıkesir İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’nin genel kurulu önceki gün Gümüşçeşme Mahallesi’ndeki Pazar yerinde yapıldı.

Divan Başkanlığını Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Merkez Denetim Kurulu Üyesi Ahmet Kırlıoğlu’nun yaptığı genel kurulda başkanlık için Hasan Çetin, M. Kemal Çakırca ve H. İbrahim Küçük yarıştı. 3 bin 229 geçerli oyun kullanıldığı seçimlerde Hasan Çetin 1180 oy alarak zafere ulaştı. Eski başkan M. Kemal Çakırca 1052 oy alırken, H. İbrahim Küçük ise 997 oyda kaldı.

ÜRETİCİLERDEN ALINACAK SÜT AİDATI DÜŞTÜ

Balıkesir İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’nin genel kurulunda, birlik üyelerinden hayvan başına alınan yıllık süt miktarı da belirlendi. Adaylardan M. Kemal Çakırca ve H. İbrahim Küçük, üyelerden yıllık hayvan başına alınan 20 litre süt alınması için teklif verirken, Hasan Çetin yıllık hayvan başına 18 litre süt alınması için teklif verdi. Genel kurulda yapılan oylama ile Çetin’in teklifi kabul edilerek üyelerden alkış aldı.

“SÜT İŞLEME TESİSİ VE LABORATUVARI MODERN HALE GETİRME SÖZÜ VERDİ”

Genel kurulda konuşan Balıkesir İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hasan Çetin, birliğin Susurluk Demirkapı’da bulunan arazisine süt işleme tesisi kazandıracaklarını söyledi. Çetin “Hayvan yetiştiricileri olarak son 2 yılda çok zor günler geçirdik. Sesimizi duyan olmadı. Süt fiyatlarına 13 ay boyunca zam gelmedi, bu süreçte birlik yöneticileri üreticinin sesini duymadı. Yem fiyatları 200 lira oldu, arkadaşlar zahmet edip üyelerini dinlemediler, koltuklarının hakkını veremediler. Bugün değişim zamanı. Birliğimiz 8 bin üyeden 5 bin 300 üyeye düştü.

Rakiplerini gören beyefendiler yollara düştü. Geç kaldınız beyler geç. Bunların 25 yıldır yaptıkları iş koltuklarında oturup maaş almak. Biz üreticilerimizin sesi olmak için aday olduk. 25 yıllık başı boşluğa son vereceğiz. Birlik arazisine kucağımız mandıra projemiz hazır. Atıl olan laboratuvarımızı modern hale getireceğiz. Üreticilerimizin tarımsal desteklerden faydalanması için şirket kuracağız. Balıkesir hayvancılığının kalitesini arttıracağız. Balıkesir düve satın al il değil düve satan il olacak. Ekibimle en iyisini yapmaya hazırız. Genciz, heyecanlıyız, başaracağız” dedi. Genel kurulda konuşan başkan adayları M. Kemal Çakırca ve H. İbrahim Küçük’de yapacakları projeleri anlattı.

İŞTE YENİ YÖNETİM KURULU

Seçimlerde iki rakibini de geride bırakarak Balıkesir İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’nin başkanlığına seçilen Hasan Çetin’in yönetim kurulu şu isimlerden oluştu : Fatih Zorlu, Kadir Fil, Serdar Mansiz, Mustafa Tinay Torun, Mazım Memiş, Feyzullah Baldan.

Denetleme Kurulu: Halil Karakaya, Oosman Atcı, Ersan Özeral.

Merkez Birliği Delegeleri: Hasan Çetin, Halil Sarıoğlu, Veli Ömer Altınöz, Sunay Işık, Kudret Özden, Yalçın Durmuş, Halil Ataman ve Harun Aydemir.

Kaynak:HaberciGazetesi

Editör: Haber Merkezi