Yazıcı, Millî İstihdam Seferberliği kapsamında, beraberinde Balıkesir Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur, Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Fahri Ermişler ile birlikte Organize Sanayi Bölgesinde yer alan Hisar Süt Ürünleri Fabrikası, Baykan Mobilya Fabrikası, Uğur Kazan Makine Sanayi, Sarıbekir Ambalaj Sanayisini ziyaret ederek  firma sahiplerine ve çalışanlarına bol kazançlar temennisinde bulundu.

 
HEP BİRLİKTE GAYRET GÖSTERECEĞİZ
Vali Yazıcı, üreten, istihdam sağlayan, ülke ekonomisine değer katan sanayicilerin her zaman yanında olduklarını kaydetti.
Balıkesir'in sanayi alanındaki gelişmesinin hızını arttırarak devam etmesi gerektiği ifade eden Vali Yazıcı, eksikliklerin giderilmesi için hep birlikte gayret göstereceklerini söyledi.
 
ÇALIŞMA HAYATINDA MİLLİ İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ
Sanayi kuruluşları hakkında bilgi sahibi olmak, Milli İstihdam Seferberliğine katkı sağlamak amacıyla ziyaretleri gerçekleştirdiğini ifade eden Vali Yazıcı, "Çalışma Hayatında Millî İstihdam Seferberliği başlığı altında, Balıkesir'deki çalışma hayatının ana aktörleriyle birkaç gün önce bir araya geldik. Balıkesir, bu istihdam hareketinde çok önemli role sahip şehirlerimizin başında geliyor. Balıkesir, bu sorumluluğunun farkında. Bu farkındalığın gereği olarak da bu harekete en büyük katkıyı vermeye hazır olduğunu görüyorum. Bundan sonra da bu faaliyetlerimiz ve toplantılarımız devam edecek. Sanayicilerimizle, iş adamlarımızla, iş dünyamızla daha fazla bir araya geleceğiz. Balıkesir her manada elverişli bir yapıya sahip.  Bu konularda bütün odalarımız üzerlerine düşen görevleri yapacaklar.  Yatırımlar konusunda da iş adamlarımıza destek sağlayacağız. Sanayicimiz, oluşturdukları istihdamla kentin ekonomik yönden kalkınmasına katkı vermektedir. Bu arkadaşlarımızın işlerini kendi işimiz gibi takip edeceğiz.Devlet üretim yapanın yanında. Onlara destek için var. Biz de onun için buradayız." diye konuştu. 
 
TÜRKİYE İÇİN ÖNEMLİ KAZANIMLAR SAĞLAYACAĞIZ
 
Balıkesir'deki sanayi kuruluşlarının Balıkesir ve Türkiye ekonomisine önemli bir katma değer sağladığına dikkat çeken Vali Ersin Yazıcı,"Devletimiz, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız İŞKUR ve SGK, özel sektöre bu kadar destek verirken, özel sektörün önünü açarken, biz de elimizi taşın altına koyalım. Balıkesir için üreten, istihdam sağlayan herkes bizim nezdimizde çok kıymetli. Yapılan yatırımların büyüyerek gelişmesini diliyorum.İlimizin kalkınmasında elini taşın altına koyan, gayret sarf eden tüm yatırımcılarımıza da teşekkür ediyorum. İnşallah burada Türkiye için çok önemli kazanımlar sağlayacağız." ifadelerini kullandı.
 
TÜRKİYE'NİN GELECEĞİNE SEN DE 1 İSTİHDAM SAĞLA
 
Türkiye'nin geleceğine sen de 1 istihdam sağla çağrısını tekrarlayan Vali Yazıcı, "Sayın Cumhurbaşkanımızın startını verdiği Millî Seferberlik hayata geçti. Bu konunun ne kadar önemli olduğunu hem ekonominin canlanması açısından, hem sanayicimizin, işverenimizin, esnafımızın bunlardan nasıl yararlanacağını bütün paydaşlarıyla müşahade ettik. Burada önemli olan odalarımız, bütün kurumlarımız bu imkânlardan bu teşviklerden Balıkesir'in en iyi şekilde faydalanmasını sağlamak. Bu amaçla bizler de oda başkanlarımızla birlikte bu seferberliği işverenimize anlatmak için ziyaretler yapıyoruz. Umut ediyorum ki daha da büyük işler başararak, hem Balıkesir'imizin hem de ülkemizin ekonomisine önemli derecede katkı sağlayacaklar.Ziyaret ettiğimiz sanayicilerimiz de çalışma prensiplerine göre yeni işçiler alarak seferberliğe katkıda bulunacaklar."dedi.
 
HER ZAMAN SANAYİCİLERİMİZİN YANINDAYIZ
Sosyo-ekonomik kültürel gelişimi ile ilimizin istihdamına katkı sağlayan işletme sahiplerine teşekkür eden Vali Yazıcı, her zaman sanayicilerimizin yanlarında olacaklarını ifade etti. 
Vali Yazıcı ve beraberindekiler fabrikaları gezerek üretim bantlarında incelemelerde bulunduktan sonra yatırımcıya modern fabrikayı Balıkesir iline kazandırması, istihdam ve üretime katkılarından dolayı sanayicilere teşekkür ederek fabrikadan ayrıldılar.
Editör: Haber Merkezi