SUSIRLUK'taki Yörsan ile ilgili son dakika gelişmesi yaşandı. Balıkesir Süt Üreticileri Birliği (SÜB) Başkanı Cihat Şimşek, Yörsan'a kayyum olarak atandı.

Yörsan, mahkemeden iflas istemışti. Bunun üzerine Balıkesir Süt Üreticileri Birligi mahkemeye başvurarak iflasın sürecinin üreticiler ile süt tedarikçisi firmaların ve işçilerin mağduriyet yaşayacağını içeren rapor sundu. Bunu göz önünde bulunduran mahkeme, iflasın ertelemesine karar verdi.

Ayrıca, Balıkesir Süt Üreticileri Birliği (SÜB) Başkanı Cihat Şimşek, Yörsan'a kayyum olarak atanmasını kararlaştırdı.

Yörsan'a kayyım olarak atandığını yazılı açıklama ile duyuran Cihat Şimşek, şunları söyledi:


Şimşek, geçtiğimiz günlerde ziyaret ettiği Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemir'liye de Yörsanla ilgili rapor sunmuştu.

BİZ SÜTÜ BİLEN İNSANLARIZ

Üreticilerimizin ve süt tedarikinde bulunanların mağdur olmaması için buradayız. Biz işin içinden gelen, sütü bilen insanlarız.

Mahkeme heyetine hukukçularımız tarafından sunulan dilekçede şunlar yer alıyor; Yörsan fabrikasının faaliyete geçmesi için gereken ham maddeyi karşılayabiliriz.

Fakat yürütülen mali sürecin şeffaf bir yönetim anlayışıyla, bu işin paydaşları her kesimin sürece dahil edilmesi gerekir.

Bu koşullar sağlanırsa biz süt birlikleri olarak, bu değerin kaybolmaması için zaten taşın altında olan elimiz yerine tüm gövdemizi koymaya dün olduğu gibi bugünde hazırız."

ÜRETICILER UMUTLANDI 

Geçen dönem Ak Parti Balıkesir Karesi ilçesi Belediye Meclisi üyesi olarak da görev yapan Cihat Şimşek'in Yörsan'a kayyım olarak atanması süt üreticilerini umutlandırdı.

Editör: Haber Merkezi