Türkiye'nin en özel zeytinlerinin işlendiği, en kaliteli zeytinyağlarının üretildiği Ayvalık'ta sezonun ilk zeytin hasadı, Vali Hasan Şıldak'ın da katılımıyla yapıldı.

Kalitesi tescilli zeytinin ilk hasadında üreticinin heyecanına ortak olan Vali Şıldak beraberinde Balıkesir Milletvekilleri Adil Çelik, Yavuz Subaşı, Mustafa Canbey ve İsmail Ok, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Birol Şahin, Ayvalık Kaymakamı Hasan Yaman ve İl Tarım Müdürü Erkan Alkan ile birlikte zeytincilik sektörünün önemli firmaları arasında yer alan Ayvalık Köklü Zeytincilik İşletmesini ziyaret etti.

Ziyarette yılın ilk erken hasat zeytininin zeytinyağına olan yolculuğuna tanıklık edildi. İlk sıkım zeytinyağının damak çatlatan lezzetine doyum olmamakla birlikte, altın değerinde olduğunu söyleyen Vali Şıldak, sağlığa olan faydalarının da saymakla bitmeyeceğini ifade etti.

Vali Şıldak ve beraberindekiler zeytinlerin hazneye konulmasından makine sistemlerinden geçip yağ olması arasında yapılan işlemlerle ilgili firma yetkililerinden bilgi aldılar.

Vali Şıldak, zeytin ve zeytinyağı üretiminde bereketli ve hayırlı bir sezon olması temennisinde bulundu.

Editör: Haber Merkezi