Balıkesir'deki 4 bin konut için 53 bin başvuru
Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi olan "İlk Evim, İlk İş Yerim Projesi" kapsamında Balıkesir'de yapılacak 3 bin 975 konut için kura çekimleri başladı. Balıkesir merkez ile 12 ilçesindeki konutlar için 53 bin başvurunun olduğu açıklandı. TOKİ kurası sonucu ev sahibi olmaya hak kazanan isimler haberimizde..

"İlk Evim İlk İş Yerim" Projesinin Kuraları Çekildi
Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi olan "İlk Evim, İlk İş Yerim Projesi" kapsamında Balıkesir'de yapılacak 3 bin 975 konut için kura çekimleri başladı.
Avlu Kongre ve Kültür Merkezi'nde saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nca (TOKİ) hazırlanan kısa filmin gösterimi yapıldı.
Evlerin tüm vatandaşlara hayırlı olması temennisinde bulunan Şıldak, şunları söyledi:
"Ülkemizin gücünü iftihar ederek bizlere gösterme fırsatı veren öncelikle Sayın Cumhurbaşkanımıza ve bu özel projeyi hayata geçiren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımıza şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca ülkemizin dört bir yanında çevre düzeni, peyzajı ve sosyal donatılarıyla tam bir şehir kültürüne sahip ortamları insanlarımıza sunan TOKİ Başkanlığımıza teşekkür ediyorum.
Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı sosyal konut hamlesi olan ve 250 bin gibi büyük bir rakamın 2 yıl içerisinde hayata geçirilmesi adına başlayan bu iddialı projenin Türkiye Cumhuriyeti'nin 100’üncü yılına çok yakıştığını düşünüyorum.
Bir devrim niteliğindeki bu adımlara baktığımızda Toplu Konut İdaresi vasıtasıyla 1 milyon 170 bin konutun şu ana kadar insanlarımıza sunulduğunu ve buralarda yaşanıldığını görmek gurur verici. Şu anda da 500 bin konutun projelendirmesi tamamlanmış ve 250 bin civarında da yapımı devam eden konut var.
Bütün bunlar kolay söyleniyor ama kolay işler değil. Türkiye'nin gücünü, gelişmişliğini ve insana verdiği değeri, sosyal devlet olmanın gerekliliğini iyi bir şekilde yerine getirildiğini göstermesi bakımından çok önemlidir."
İlimizde 4 bine yakın yeni konutun 12 İlçede yapılacağını ifade eden Şıldak konutlara 53 binin üzerinde vatandaşın talepte bulunmasının son derece sevindirici olduğunu sözlerine ekledi.
Vali Şıldak, "Projenin şekillenmesi ve Balıkesir'in de güzel bir pay almasını sağlama noktasında gayret gösteren Milletvekillerimize, Belediye Başkanlarımıza ve bütün ilgili arkadaşlarımıza da ayrı ayrı teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.
BALIKESİR ALTIEYLÜL
TOKİ KURA
SONUCU İSİM LİSTESİ
SORGULAMA EKRANI
Balıkesir Altıeylül ilçesi TOKİ kura çekimi başladı. TOKİ YouTube kanalından canlı olarak yayınlanan kura çekilişi noter huzurunda yapılıyor.
TOKİ kura çekilişinin 7. etabında Balıkesir için 29 Ocak-31 Ocak tarihlerinde kuralar çekilecek. Balıkesir Altıeylül, Ayvalık, Bandırma, Havran, İvrindi, Bigadiç, Sındırgı, Susurluk, Dursunbey ve Marmara ilçeleri 3 bin 975 konutun hak sahipleri açıklanıyor.
TOKİ ÇEKİLİŞİNİ CANLI İZLE
Altıeylül 1.450 konut için TOKİ başvurusunda bulunanlar, “toki.gov.tr e-Devlet” sayfasından ya da “e-Devlet TOKİ kura sonucu sorgulama” ekranından T.C. kimlik numarası ile isim sorgulama işlemini yapabiliyor.

Hangi ittifak size daha çok güven veriyor?
İmsak | |||
Güneş | |||
Öğle | |||
İkindi | |||
Akşam | |||
Yatsı |
Takımlar | O | P |
---|
Takımlar | O | P |
---|
Takımlar | O | P |
---|
Takımlar | O | P |
---|