TOKİ başvuru şartları ve tarihleri hakkında açıklama yapıldı. Dar gelirli vatandaşları ev sahibi yapan TOKİ ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından TOKİ 81 il sosyal konut projesi için düğmeye basıldı. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından 250 Bin Sosyal Konut Projesi kapsamında inşa ettirilecek konutlar için; T.C. Ziraat Bankası A.Ş. ve T. Halk Bankası A.Ş.'nin Proje İlinde bulunan yetkili Şubeleri ve E-Devlet aracılığı ile yapılacak başvurular 14 Eylül – 31 Ekim tarihleri arasında kabul edilecek. Peki, TOKİ başvurusu nasıl yapılır? İşte, TOKİ başvuru yapma ekranı ve ayrıntılar.

E-Devlet TOKİ başvuru ekranı, sosyal konut projesinin detaylarının açıklanması ile vatandaşların en fazla ziyaret ettiği internet sitesi oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın duyurduğu sosyal konut projesine ilişkin TOKİ şartları açıklandı. Proje kapsamında tüm konut tipleri için 500 lira, iş yerleri için de 2000 lira başvuru bedeli yatırılması gerekecek. 5 kategoride kabul edilecek olan TOKİ sosyal konut projesi başvuruları T.C. Ziraat Bankası A.Ş. ve T. Halk Bankası A.Ş.'nin Proje İlinde bulunan yetkili Şubeleri ve E-Devlet aracılığı gerçekleşecek.

TOKİ BAŞVURULARI NASIL YAPILACAK?
Yüzyılın en büyük projesi olan sosyal konutlara ilişkin detaylar 13 Eylül'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması ile netlik kazandı. Türkiye'nin 81 iline yapılacak olan sosyal konutlar milyonlarca vatandaşın barınmasına imkan sağlayacak. Oldukça uygun fiyat ve ödeme koşullarıyla vatandaşlara satılacak olan konutların temelleri bu yıl sonunda atılacak.

Tüm konut tipleri için 500 lira, iş yerleri için de 2000 lira başvuru bedeli yatırılması gerekecek.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından 250 Bin Sosyal Konut Projesi kapsamında inşa ettirilecek konutlar için; T.C. Ziraat Bankası A.Ş. ve T. Halk Bankası A.Ş.'nin Proje İlinde bulunan yetkili Şubeleri ve E-Devlet aracılığı ile yapılacak başvurular 14.09.2022 – 31.10.2022 tarihleri arasında kabul edilecektir. E-Devlet Başvuruları 28.10.2022 tarihinde sona erecektir.

E-DEVLET TOKİ BAŞVURU EKRANI
2+1, 3+1 nitelikli evlerin inşa edileceği proje kapsamında başvurular, E-Devlet üzerinden yapılacak. Başvuru süreci, internet üzerinden takip edilebilecek.

Konut tipi (2+1 ve 3+1) ayrımı olmadan, proje bazında başvuru yapılacaktır. (Hak sahiplerinin konut tipleri ihale yapıldıktan sonra gerçekleştirilecek olan "Konut Belirleme Kurası" ile belirlenecektir.)

Sizden 2+1 ve 3+1 konut tipi seçimi ve başvuru formunu doldurmanız talep edilecek. Bunları tamamladıktan ve başvuru ücretini yatırdıktan sonra işleminizi tamamlamış kabul edileceksiniz.

Balıkesir'e yapılacak
TOKİ konutları ve sayısı

Bigadiç 500

Havran 100

İvrindi 142

Marmara 140

Savaştepe 190

6 Eylül 1450

Karesi 0 -sıfır

Ayvalık 300

Bandırma 300

Susurluk 300

Sındırgı 240

Editör: Haber Merkezi