Balıkesir'de Büyükşehir Belediyesi garantörlüğünde başlatılan en büyük konut projesi Yeni Karesi evleri  yılan hikayesine döndü.  

Balıkesir'deki dar gelirli ailelere tahsisli bin 30 arsanın da bulunduğu Sakarya Mahallesi'ndeki Gecekondu Önleme Bölgesi’nde yapımına başlanan Yeni Karesi konutlarıyla ilgili gelişmeleri yüzlerce vatandaş merakla takip ediyor. 
BALTOK ile ilgili son gelişmeleri sizin için derledik. 

YENİ CAZİBE MERKEZİ OLACAKTI
Ahmet Edip Uğur'un başkanlığı döneminde 2015'te kurulan BALTOK şirketi,  bin 334 konutluk dev projenin startını 2017 yılının başında verdi.

Bölgeye Büyükşehir Belediyesi yeni hizmet binasıyla Karesi Ticaret Merkezi projeleri de uygulanacaktı.

2019'DAN ÖNCE BİTECEKTİ
Projenin tanıtımını Temmuz 2017'de yapan Edip Uğur, ilk daireleri kendisiyle birlikte AK Parti diğer 14 belediye başkanının da Yeni Karesi evlerinden satın aldığını açıklamıştı. Yeni Karesi 1. Etaptaki konutların 2019 yılından önce teslim edileceği bildirilmişti. 

UĞUR'UN GİDİŞİYLE KARIŞTI
Büyükşehir Belediye başkanlığından Edip Uğur'un istifa etmek zorunda kalması üzerine, bir çok projede yaşandığı gibi BALTOK projesi de sekteye uğradı.

2.5 YIL ÖNCE BAŞLADI
Balıkesir'in en büyük toplu konut projesi Yeni Karesi Konutlarının yapımına 8 Mart 2017 tarihinde temel atılarak başlanmıştı.
Yüklenici firma  Taş Yapı, maliyetlerdeki artışları öne sürerek işi yavaşlattı.  14 blok 800 daireden oluşan 2. etaba başlayamayacağını  BALTOK'a bildirip, sözleşmenin feshini istedi. 
Bunun üzerine BALTOK taşeron firmalarla işi tamamlaya çalışsa da başarılı olmadı.

MAHKEMELİK OLDU
BALTOK, Taş Yapının işi tasfiye etmesi üzerine Balıkesir 2. Sulh Hukuk Mahkemesine başvurarak bugüne kadar yapılan işlerin tespitini talep etti.
Mahkeme karar vermek için görevlendirdiği bilirkişilerin raporunu bekliyor. Kararın 9 Eylül'de verilebileceği belirtildi.

YENİDEN İHALE
Mahkeme süreci bekleyen BALTOK, konutların tamamlanma işini yeniden ihaleye çıkardı. 
İhale, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi garantörlüğünde 'anahtar teslim' götürü bedel üzerinden yapılacak.

ALTYAPIYA DEVAM
İnşaatların duraklama aşamasında Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri ve BASKİ aracılığıyla bölgenin yol ve çevre düzenlemesi vb. gibi alt yapı çalışmalarını yaptırıyor.

YILMAZ YAKIN TAKİPTE
Göreve geldiğinde 'Baltok Krizi'ni masasında bulan Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Yeni Karesi konutlarını yakın takibe aldı.

MALİ DURUM İYİ
BALTOK'un yeni yönetimi yaptığı açıklamada, şirketin mali durumu hakkındaki iddiaların gerçeği yansıtmadığını, şirket gayrimenkullari üzerinde ipotek ve haciz bulunmadığını bildirdi.

KAYNAK VAR
"Şirketimiz projemizin tamanlanmasını sağlayacak ekonomik kaynaklara sahiptir" ifadesine yer verilen BALTOK açıklamasında, konut sahibi olmayı sabırsızlıkla bekleyen vatandaşlara bilgi vermek amacıyla, satış ofislerindeki personelin hazır beklediği kaydedildi.

2 ETAP İHALESİ
BALTOK yönetimi Yeni Karesi 1. etap tamamlama ihalesinin ardından 2. etap ihale hazıklıklarının yürütüleceğini duyurdu.

BALTOK AÇIKLAMASI ŞÖYLE

BALTOK HAKKINDA
Altyapı, üst yapı, sosyal donatı alanları ile bütünleşik yaşam alanları oluşturabilmek; modern, güvenilir ve ekonomik nitelikli konut projeleri üretmek amacıyla Balıkesir Büyükşehir Belediyesi güvencesi ile 2015 yılında kurulmuştur.  
Şehrin doğal ve tarihi yapısını bozmadan, hızlı ve ekonomik bir şekilde geliştirdiği projelerle, çarpık kentleşmeyi önlemek ve kente modern yaşanılabilir alanlar kazandırmak misyonuyla ilerlemektedir.  
Bu doğrultuda kalite, konfor ve güvenlik unsurlarının bir arada bulunduğu çevreye duyarlı yaşam alanları üretmeyi kendine görev olarak üstlenmiştir.  
Balıkesir’de ihtiyaçlara cevap veren yenilikçi projeleri ile yaşam standartlarını yükseltecek çok sayıda modern yerleşim birimini hayata geçirmeyi hedeflemektedir.  
Artan istihdam ile oluşacak konut talebini karşılayarak sürdürülebilir şehirleşme sağlamak üzere geliştirilen, “1.Etap 1334 dairelik YENİ KARESİ” ile, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi güvencesiyle gerçekleştirdiği ilk projesini 16 Ekim 2015‘de halka sunmuştur.

 

Editör: Haber Merkezi