Balıkesir'in adını son yıllarda ulusal ve uluslararası arenada sıkça duyuran ilçesi Sındırgı, geleceğe yatırım yapmak isteyenlerin cazibe merkezine dönüştü. İlçedeki arazi fiyatları son 10 yılda inanılmaz oranda artış gösterdi. 

SINDIRGI'nın 'termal turizm' böygesi ilan edilmesiyle birlikte kaderi değişti. Kendini ilçeye hizmete adayan Belediye Başkanı Ekrem Yavaş'ın da gayretleriyle yeni bir gelişme trendi yakalayan ilçe, gayrimenkul yatırımcılarının gözdesi halinde geldi.

İlçe merkezi yanı sıra Çaygören ve Hisaralan bölgelerinde arazi fiyatları adeta çıldırdı.

Fiyatların 40 kat arttığı Sındırgı, gelecekte daha değerlenecek bölgeler arasında gösterildiğinden talep yoğunluğuyla karşı karşıya kaldı. 

Türkiye'de gayrimenkule yatırım yapmak isteyenlerin en çok talep gösterdiği bölgeler arasına Balıkesir'den Sındırgı ilçesi girdi.

Gayrimenkul şirketlerinin araştırmasında, Sındırgı ilçesi yatırımcısına son 10 yılda en çok kazandıran bölgelerden biri oldu. 

Araştırmada, bölgelerdeki 1-5 dönem arası arazilerin medyan fiyatları baz alındı. Sındırgı'da 10 yıl önceki fiyata göre artış yüzde bin 100 olarak kaydedildi.

balikesirim.net muhabirine yaptığı açıklamada Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş; "Bizim tek derdimiz ilçemizi daha ileri seviyelere taşımak. Jeotermal kaynaklarımızı aktif olarak kullanarak vatandaşlarımıza ekonomik kazanç olarak döngüsünü sağlamak öncelikli hedefimizdi. Yıllardan beri süre gelen çalışmalarımız artık meyvelerini veriyor. 

Sındırgı her alanda tanınan, aranılan bir ilçeye dönüştü. Biz bunu daha da geliştirmenin derdindeyiz. Çeşitli sektörlerin araştırmasında cazibe merkezi diye anılan bölgeler içerisinde ilçemizin de yer alması doğru yolda ilerlediğimizin göstergesi. Bu uğurdaki çabalarımız sürecek" değerlendermesini yaptı. 


Sındırgı yatırımcısına en çok kazandıran 7 bölgeden biri oldu.

Editör: Haber Merkezi