Sosyal konut başvuru şartları neler, sosyal konutlar kaç para olacak, sosyal konutlara kimler başvurabilir, sosyal konutlar nereye yapılacak, sosyal konut taksitleri kaç para olacak. Merak edilen bütün soruların cevapları haberimizde sizlerle.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesini başlattıklarını söylerken, bu adımla konutta artan kiraların da düşmeye başlayacağını belirtti. TOKİ vasıtasıyla 1 milyon 170 bin kişiyi ev sahibi yaparak ekonomik ve güvenli konut üretiminde başarı ortaya koyduğunu söyleyen Cumhurşbakanı Recep Tayyip Erdoğan şu açıklamalarda bulundu: 1,5 yıl önce de 100.000 sosyal konut inşası için çıktığımız çağrıya 10 katından fazla talep aldık. Ülkemizin 81 ilimizde hız kesmeden toplu konut projelerini sürdürüyoruz.

Pek çok ilimizde şehir içinde kalan sanayi alanlarını dışarıya taşıyor, bu konudaki talepleri de süretle yerine getiriyoruz.

Hazırlıklar bitmek üzere: Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesini başlatıyoruz. İlk kez ev sahibi olacakların sabırsızlıkla beklediği projenin hazırlıkları bitmek üzere.

Kira öder gibi ev sahibi olacaklar: Vatandaşlarımızı kira öder gibi taksitlerle, yerel ve yatay mimari anlayışına göre inşa edilmiş konut projeleriyle ev sahibi yapacağız.

Sosyal konut nedir: Sosyal konutlar, mülkün merkezi veya yerel olabilen bir devlet otoritesine ait olduğu bir konut kullanım şeklidir. Bilindiği üzere sosyal konut, devlete, kâr amacı gütmeyen kuruluş veya genellikle uygun fiyatlı konut sağlama amacıyla ikisinin birleşimine ait olabilir ve yönetilen herhangi bir kiralık konuttur.

Sosyal konuttan kimler faydalanabilir: Sosyal konut ve toplu konut, günlük hayatta iç içe geçmiş kavramlar olarak kullanılsa da aralarında önemli bir fark bulunur. Ayrıca sosyal konut; orta-alt sınıfa yönelik, piyasa üretimine alternatif olarak, kar amacı güdülmeden üretilen konutları tanımlarken toplu konut, ticari bir kavrama karşılık geldiği biliniyor.

Sosyal konut başvuru şartları neler: Sosyal konut satın almak için başvuruda bulunanların kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocukları üzerine Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde tapuda kayıtlı bağımsız konutlarının bulunmaması, kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocuklarının daha önce Toplu Konut İdaresi'nden konut satın almamış olması şartları aranığı biliniyor.

Editör: Haber Merkezi