▪︎ Altıeylül Belediyesi eski Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İsmail Balcan, sosyal medya hesabından yaptığı kapsamlı paylaşımla, bir dönem birlikte görev yaptığı Altıeylül Belediye Başkanı Hakan Şehirli hakkında dikkat çeken iddialarda bulundu.

DİREK DANSI MACERASI..

▪︎ Geçtiğimiz yıl 23 Nisan etkinliklerinde yaşanan ve kamuoyunda "direk dansı" tartışması olarak gündeme gelen organizasyonun ardından görevine son verilen Balcan, paylaşımında belediyenin hizmet anlayışını, kamu kaynaklarının kullanımını ve çeşitli harcamaları sert sözlerle eleştirdi.

Altieylul Direk

▪︎ Balcan, Altıeylül Belediyesi'nin "makyaj belediyeciliği" anlayışıyla yönetildiğini öne sürerek, Pamukçu Mahallesi başta olmak üzere seçim döneminde vaat edilen birçok yatırımın hayata geçirilmediğini iddia etti.

MAKYAJ BELEDİYECİLİĞİ

▪︎ Kaplıca yatırımları, park projeleri, spor alanları, imar planları ve kırsal mahallelere yönelik hizmetlerin yetersiz kaldığını savunan Balcan, belediyenin reklam ve tanıtıma ağırlık verdiğini ileri sürdü.

▪︎ Eski müdür, paylaşımında belediyenin tanıtım videoları, anket çalışmaları, konser organizasyonları ve çeşitli etkinlikler için milyonlarca liralık harcamalar yapıldığını iddia etti.

SUÇ DUYURUSU GİBİ İDDİALAR

▪︎ Balcan, belediyenin kendi teknik ekipman ve personeline rağmen tanıtım hizmetlerinin dışarıdan temin edildiğini öne sürerek, bu işlemler nedeniyle kamu zararının oluştuğunu savundu.

MHP Bigadiç İlçe Teşkilatı'nda Yakup Macan güven tazeledi
MHP Bigadiç İlçe Teşkilatı'nda Yakup Macan güven tazeledi
İçeriği Görüntüle

▪︎ Paylaşımındaki en dikkat çekici iddialardan biri ise belediye harcamalarına ilişkin oldu.

ALKOL FATURALARI
BAKIN NASIL ÖDENMİŞ

▪︎ Balcan, otel ve restoranlarda tüketilen alkollü içeceklerin bedellerinin, öğrencilere verilen kahvaltı organizasyonları kapsamında belediye bütçesinden ödendiğini öne sürdü.

▪︎ Ayrıca 23 Nisan etkinlikleri, konser organizasyonları, tanıtım faaliyetleri ve çeşitli mal ve hizmet alımlarına ilişkin de yüksek tutarlı faturalar düzenlendiğini iddia etti.

▪︎ Balcan, belediyede gerçekleştirildiğini öne sürdüğü tüm bu uygulamaların kamu kaynaklarının etkin, ekonomik ve verimli kullanılmasına aykırı olduğunu savunarak, yetkilileri göreve çağırdı.

ŞEHİRLİ CEPHESİ SESSİŹ

Hakan Sehirli Tayfun2 (4)

▪︎ Ayrıca "Dümen Dansı" adlı kitap yazan İsmail Balcan'ın sosyal medya hesabından kamuoyuyla paylaştığı iddialara ilişkin Altıeylül Belediye Başkanı Hakan Şehirli veya Altıeylül Belediyesi tarafından henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Not: Haberde yer alan değerlendirme ve suçlamalar İsmail Balcan'ın iddialarından ibaret olup, konuyla ilgili muhatapların açıklama yapması halinde haber güncellenecektir.

• Hidayet HAYAT | balikesirim