19 Eylül Gaziler Günü kapsamında Balıkesir’de düzenlenen törene gazilerin protestosu damga vurdu. Atatürk Anıtı’ndaki resmi törenin ardından Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Balıkesir Şube Başkanı Haydar Filiz, “Terörsüz Türkiye” sürecine ve TBMM’de 467 oyla kabul edilen düzenlemeye tepki gösterdi.

TÜMAD Şantiyesinde Feci Kaza: 2 Can Kaybı
TÜMAD Şantiyesinde Feci Kaza: 2 Can Kaybı
İçeriği Görüntüle

Atatürk Anıtı’nda düzenlenen törende, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Balıkesir Şube Başkanı Ali Hulusi Karakuz’un konuşması sırasında bazı gaziler, “PKK terör örgütüdür” ifadelerinin yer aldığı dövizler açarak sessiz protestoda bulundu.

Gaziler Haydar Filiz

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Balıkesir Şube Başkanı Haydar Filiz yaptığı basın açıklamasında "Terörsüz Türkiye" sürecine ve TBMM’deki düzenlemelere sert tepki göstererek konunun referanduma götürülmesini talep etti.

Balıkesir'de Mustafa Kemal Atatürk'e Gazilik unvanı ve Mareşal rütbesinin verilişinin yıl dönümü dolayısıyla Atatürk Anıtı'nda anma töreni düzenlendi. Tören sırasında Türkiye Muharip Gaziler Derneği Balıkesir Şube Başkanı Hulusi Karakuz konuşmasını yaparken, alanda bulunan bazı gaziler taşıdıkları dövizlerle sessiz bir protesto gerçekleştirdi.

Gazilerden Dövizli Protesto

Protokolün ve vatandaşların katıldığı törende gaziler, üzerine "PKK terör örgütüdür. Elebaşı tescilli bebek katilidir" yazılı dövizler açarak tepkilerini dile getirdi. Resmi programın tamamlanması ve protokol üyelerinin alandan ayrılmasının ardından tepkiler anıt önünde devam etti.

"Süreci Referanduma Götürün"

Törenin ardından Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Balıkesir Şube Başkanı Haydar Filiz, dernek üyeleri ve gazilerle birlikte basın açıklaması yaptı. Filiz, konuşmasında TBMM'de kabul edilen düzenlemelere ve terör örgütü mensuplarına yönelik olası af tartışmalarına değindi.

Sürecin milli iradeyi yansıtmadığını savunan Filiz, siyasi partilere ve milletvekillerine seslenerek şu ifadeleri kullandı:

"Mustafa Kemal Atatürk'e Gazi unvanı verilişinin yıl dönümünde Yüce Meclis'in ruhuna ters hareket edilmektedir. Millet size teröristlere af çıkartın diye oy vermedi. Koltuk sevdasından vazgeçip Yüce Türk Milletinin sesine kulak verin ve bu süreci referanduma götürün."

"Açılım Süreçlerinin Bedeli Ağır Oldu"

Daha önce yaşanan süreçlerin ağır bedelleri olduğunu hatırlatan Filiz, hendek operasyonlarında verilen şehit ve gazileri vurgulayarak dış güçlerin bölge üzerindeki planlarına karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti. Hiçbir teröristin affedilmesini kabul etmediklerini ifade eden Filiz, açıklamasını "Ne Mutlu Türk'üm Diyene" sözleriyle sonlandırdı.

19 Eylül Gaziler Günü’nde Atatürk Anıtı önünde yapılan açıklama, Balıkesir’de günün en dikkat çeken başlıklarından biri oldu.