Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan,  Balıkesir'in ulaşım alanındaki eksikliklerinin yakın bir gelecekte giderileceğini belirterek, "Balıkesir, kamu yatırımlarından istediği payı alıyor, ödenek sorunumuz yok. Fiziki şartlar uygunsa işler aksamadan sürüyor." dedi.

Körfez, Batı Çevre Yolu ile Bigadiç Yolunda incelemelerde bulundu. Balıkesir’in ulaşımda en önemli arterlerden biri olan Çevre Yolunun Bigadiç Kavşağı bölümünde başlayan çalışmalar hakkında Karayolları 14'ncü Bölge Müdürü İsmail Kartal’dan bilgi aldı. 

Kısa sürede bitirilmesi planlanan dönerli kavşağa 22 milyar lira harcanacağını belirten Vali, “Burada yapılacak olan dönerli kavşak çalışmasıyla hem şehrin girişinde görünüm değişecek, hem de ulaşım yönünden büyük rahatlığa kavuşacağız. En önemlisi ise kazalar yönünden de acılarımız dindirecek” dedi.

PROJE HAZIRLANMASINI İSTEDİ

İl merkeziyle Bigadiç arasında yapımı devam eden Kampus yolunu da inceleyen Vali Arslan, yol güzergahındaki Tıp Fakültesi’ne giriş için kavşak yapılacağını müjdeledi.

Arslan, Tıp Fakültesi’ne gelen vatandaşların üniversitenin yerleşkesine girmeden işlerini halledebileceklerini söyledi. Karayolları Bölge Müdürü Kartal’dan bunun için proje hazırlamalarını istedi.

Daha sonra Bigadiç'e geçen Vali Yılmaz Arslan, yol üzerinde genişletme çalışmaları yapılan 250 metre uzunluğundaki köprüyü inceledi.

Bigadiç Belediye Başkanı Mustafa Göksel ile Vali Yılmaz Arslan, yapımı süren İzmir karayolunu körfez bölgesine bağlayacak olan Batı Çevre yoluna gitti.

Yolun, İzmir’den Körfez’e akacak araçlar için sağlayacağı ulaşım kolaylığı yanında egzozlardan çıkacak karbon salınımını da azaltacağını belirten Vali Arslan, ekonomik yönden de büyük tasarruf sağlanacağını ifade etti.  Karayolları Bölge Müdürü Kartal, hava koşularının iyi gitmesi halinde yolun yıl sonunda bitirileceğini bildirdi.

İzmir’den gelen araçların Balıkesir’e uğramadan Edremit Körfez’ine geçebileceklerini bildirdi. Vali Yılmaz Arslan, “Bu yolun tamamlanmasını Organize Sanayi Bölgesinde üretim yapan firmalarımız dört gözle bekliyor” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi