Yüzlerce kişinin "Tabiat Parkı rantın değil, halkındır" diyerek, ihalenin iptal edilmesini istediği hafta sonundaki eylem amacına ulaştı. Yetkililer ihaleyi erteledi.

Ayvalık Adaları Tabiat Parkı sınırları içinde yapılması planlanan günübirlik tesisler için 11 Şubat'ta gerçekleştirilecek ihale öncesi halk tepkisini ortaya koymuştu. Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin'in çağrısıyla Bahçealtı Koyu'nda buluşan vatandaşlar ihalenin iptal edilmesi için basın açıklaması yapmıştı. Protesto eylemine, Gömeç Belediye Başkanı İrem Himam, Ayvalık Belediye Meclisi üyeleri, sivil toplum kuruluşları ile siyasi partilerin temsilcileri de katılırken bugün gelen haber, Ayvalık halkını umutlandırdı. 

AYVALIK TEK YÜREK, TEK SES

Ayvalık İlçesindeki Koylar ve Tabiat Parkı’nı ihale ile kiraya vermek isteyen Tarım ve Orman Bakanlığı’na, Kiralamaya karşı çıkan Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin’in başlattığı kampanyaya Ayvalık’ta bulunan STK’lar, Siyasi Partiler, Spor Kulüpleri Ayvalık Kent Konseyi, Ayvalık Kent Konseyi Gençlik Meclisi, Yenimahalle Spor Kulübü, Küçükköy Spor Kulübü, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Ayvalık Şubesi, Armutcuk Gençlik Spor Kulübü, Ayvalıkgücü Belediye Spor Kulübü, Belediye-iş Sendikası, Ayvalık Tabiat Derneği, Ayvalık Tabiat Platformu, Ayvalık Eğitim Sen, Tema Vakfı Ayvalık Şubesi, Alibey Adası Koruma ve Kalkındırma Derneği, Ayvalık Yerel İnisiyatif, Ayvalık Türk Anneler Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Ayvalık Şubesi, Cumhuriyet Kadınları Derneği Ayvalık Şubesi, Altınova Esnaf Odası, AYTUGEB Ayvalık Çiftçi Malları Koruma, Eğitim-iş Sendikası Ayvalık Şubesi, Ayvalık Mimarlar Odası, Ayvalık AR-GE KASAİD, Ayvalık Atatürkçü Düşünce Derneği, Ayvalık Çevre Derneği, Hamdibey Kaya Spor Kulübü, Turizm Tanıtma Derneği, Muhtarlar Derneği, Ayvalık Otelciler Derneği, TEMAD, Ayvalık Sebze ve Meyveciler Odası, Demokrat Parti, Cumhuriyet Halk Partisi, Adalet ve Kalkınma Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi, Sol Parti, İyi Parti, Emek Partisi, Ayvalık Ticaret Odası, Ada Spor Kulübü, Türk Eğitim Sen. el ele vererek ihaleyi 25 Şubat 2020 tarihine çekmeleri Ayvalık halkını az da olsa mutlu etti.

İhale tamamen ortadan kalkana kadar Ayvalık halkı diken üzerinde olacak.

AYVALIK BELEDİYESİNİN OLACAK

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin İhale’nin 25 Şubat 2020’ye alınması ile ilgili şunları söyledi;

"Ayvalık'ta bulunan ve bu İhaleye karşı çıkan bütün STK’larımıza Spor kulüplerimize Siyasi Partilerimize teşekkür ediyorum. Bizler Ayvalık halkı olarak Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ihale yolu ile kiraya vermesine baştan beri karşı çıkıyor itiraz ediyoruz. Bahse konu alanları Tarım ve Orman Bakanlığı Ayvalık Belediyesi’ne tahsis etsin biz bunu istiyoruz.

Bakınız biz Ayvalık Belediyesi olarak,

İhaleye konu taşınmazın Kamu Kurumu olan Ayvalık Belediyesine tahsisi için 22.01.2020 tarihli yazı ile davalı kurumdan talepte bulunulmuş ise de Bakanlık tarafından bu talebe hiçbir cevap verilmeksizin ihaleye çıkılmıştır. Anılan yerlerin ihaleye çıkartılması ve ihale gününün ilan olunması Belediyemizin bu talebinin zımnen ret olunduğu anlamına gelmektedir. 

Kamu İdarelerine Ait Taşınmazların Tahsis Ve Devri Hakkında Yönetmelik hükümleri gereği Kamu İdarelerine ait taşınmazların Kamu Kurumları arasında tahsisi bakımından gözetilmesi gereken öncelik ve Kamu yararı göz ardı edilerek, anılan ve hukuki statüsü tartışmalı bu yerlerin ihale olunması da hukuka aykırıdır.

Ayvalık Adaları ve Tabiat Parkı Ayvalık’ın zenginliğidir. Bizler bu zenginliği koruyarak geleceğe taşımaya kararlıyız. Buralar bizim olduğu kadar burada yaşayan tüm canlılarındır.Buralar çocuklarımızındır,buralar geleceğimizdir!

Bizler müracaatımızın gözden kaçtığını düşünüyoruz. Bakanlık 25 Şubat 2020 tarihine kadar bahse konu olan yeri Ayvalık Belediyesine tahsis edeceğini düşünüyoruz. Onun içinde gerekli görüşme ve girişimlere hemen başladık. Ayvalık Belediye Başkanı olarak öyle umuyorum ki bahse konu alanlar Ayvalık Belediyesine en kısa sürede tahsisi gerçekleşecek.Bu mücadelemizde bize destek olan tüm sivil toplum örgütlerine,siyasi parti temsilcilerine ve halkımıza teşekkürü borç biliyorum.Hepimiz tek yürek bu işin peşindeyiz, çünkü Ayvalık’ta yaşayanlar biliyor ki; buralar halkındır’ dedi.

Editör: Haber Merkezi