Avlu Balıkesir'in yapımcısı Concept 7 Firması'nın Kurucu Ortağı Gül Bozbıyık ve İnside Alışveriş Merkezi (AVM) yöneticisi Aytaç Özçiçek, 240 bin metrekare alanı kapsayacak Avlu Balıkesir hakkında detaylı bilgiler verdi. 

Balıkesir'in cazibe merkezi haline geleceği belirtilen Avlu Balıkesir'in tanıtım toplantısı, Balkonuk Center'de gerçekleştirildi. Projeyi gerçekleştiren firmanın kurucu ortağı Gül Bozbıyık, Balıkesir'de AVM anlayışına farklı bir boyut kazandıracaklarını belirtti.

AVLU BALIKESİR GÖZ KAMAŞTIRACAK

Çayderesi'nde gondolların yüzeceğini, 7 bin 500 metrekarelik fuar ve kongre merkezi bulunacağını hatırlatan Bozbıyık, şu bilgileri paylaştı: 
"Avlu Balıkesir, açık alışveriş merkezi niteliğindeki toplam 240 bin metrekarelik proje. Ticari birimleri, çim amfileri, fuar ve kongre merkezi, sergi salonları, konferans ve amfi düzenindeki salonları, 600 kişilik çocuk köyü, spor alanları, mağazaları, sinema salonları ile kentin ihtiyaç duyulan sosyal, kültürel ve ticari tüm imkanlarını bünyesinde barındıracak. Avlu Balıkesir'deki hizmet birimleri; yaşayan yeşil alanlar, özel su ve ışık efektleriyle zenginleştirilmiş gölet, dere kenarında yer alan restoran ve kafeler, çocuk oyun alanlarıyla alışveriş keyfini sıra dışı bir deneyime dönüştürecek.

HER YERDEN ULAŞIM OLACAK
İddialı projesiyle bölgeye yeni yatırımları teşvik edecek Avlu Balıkesir, bulunduğu bölgede katma değer ve istihdam yaratmanın yanı sıra, önümüzdeki dönemde bölgeye yapılması planlanan yatırımları da hızlandıracak. Proje alanı içerisinde kalan Çayderesi üzerinde yapılacak gondollar ile ziyaretçi taşıması yapılacak. Projenin merkezde konumlanması ve karayolu-demiryolu toplu taşıma olanaklarıyla erişilebilirliğinin yüksek olmasının yanı sıra, ayrı bir müşteri servisi hizmeti de verilecek.

DİNAMİZM KAZANACAK
Çamlık Tepesi ve Avlu Balıkesir'i birleştirerek bu bölgelerdeki ulaşım sıkıntısını gideren teleferik hattı projesi, Avlu Balıkesir ulaşımını ciddi boyutta kolaylaştırırken, geniş perspektifler yaşatacağından tepeye ulaşmayı daha eğlenceli hale getirecek. Belediye binası, valilik binası, il özel idaresi, hastaneler, üniversiteler, tren garı gibi şehrin önemli yaşam fonksiyonlarının yanı başında, hayatınızın merkezine kurulan Avlu Balıkesir, bölgenin sosyal, kültürel ve ticari hayatına yeni bir dinamizm getirecek." 


BİR YILDA 10 MİLYON KİŞİ GEZECEK

İnside AVM yöneticisi Aytaç Özçiçek ise hedeflerinin Balıkesir'i sosyal bir yaşam alanına kavuşturmak olduğunun altını çizdi.
Özçiçek, "Avlu Balıkesir sadece alışveriş merkezi değil perakende caddesi ile bölgenin en fazla çekim alanı olacak. Avlu Balıkesir tam anlamıyla hizmete girdiğinde yılda 130 milyon ciro hedefleniyor. Bunun yanında yılda 6-10 milyon ziyaretçi bekleniyor. Ayrıca Avlu Balıkesir'de kiralar, Dolar ya da Euro değil Türk Lirası olacak" dedi.

EDİP UĞUR : 1000 KİŞİYE EKMEK KAPISI OLACAK


Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur da şunları söyledi: 
Çay Deresi üzerinde geliştirdiğimiz bu devasa karma rekreasyon projesi; Balıkesir’in nefes alacağı, şehrin “avlu”su vazifesi görecek.
Bu sebeple alana ajanslarla bir çalışma yaparak, Avlu Balıkesir ismini vermeye karar verdik.
Avlu Balıkesir ile artık vatandaşlarımız, kentin çekim noktası haline gelen bu alanda rahat nefes alacak ve aileleri ile huzurlu zaman geçirebilecek.
Avlu Balıkesir, yerli halkın yanı sıra gerek turizm gerek eğitim gerek ticari amaçla şehre gelenlerin de çekim merkezi olacak.
Gayemiz Balıkesir'i sosyal yaşantısıyla, ticari alanlarıyla yaşanılır bir kent haline getirmek.
1000 kişilik bir istihdam oluşturacak bu projede emeği geçenlere teşekkür ediyorum.


Proje alanı içerisinde kalan Çayderesi üzerinde yapılacak gondollar ile ziyaretçi taşıması yapılacak.
 

İçerisinde golf sahasından kay kay pistine, açık hava sinemasından faytona kadar her şeyi bulabileceğiniz Çay Deresi Rekreasyon alanına yapılmakta olan Avlu Balıkesir'in lansman toplantısına katılan Karesi Beleriye Başkanı Yücel Yılmaz ise Ticaret Odası Başkanı Fahri Ermişler, inşaat alanında incelemelerde bulundu. 
 

Editör: Haber Merkezi