Balıkesir'den deprem bölgesine
50 BİN BATTANİYE, 88 BİN KUMANYA
57 BİN HAZIR GIDA, 65 BİN BEBEK BEZİ,
30 BİN KİŞİLİK HAZIR YEMEK

BALIKESİR Büyükşehir Belediyesi, ilk andan itibaren 313 görevli ve 216 araç ile Osmaniye’de depremzedelerin yaralarını sarmaya çalışıyor. 20 ilçesiyle tek yürek olup bölgeye yardım tırlarını peş peşe göndermeye devam eden Balıkesir, başta Fırıntaş ve şehirdeki ekmek fırınları olmak üzere köylülerin el emeğiyle ürettiği 4 tır dolusu ekmeği  Maraş, Hatay ve Adıyaman'a gönderdi.

İçişleri Bakanlığı'nca, Vali Hasan Şıldak ile birlikte görevlendirildği Osmaniye'de bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, yardımlarla ilgili şu bilgiyi paylaştı:

-70 yardım TIR’ı ile

- 5.800 yağmurluk

- 50.052 battaniye

- 41.000 atkı, bere, eldiven

- 17.450 mont

- 12.040 bot

- 31.960 çorap

- 2.153 uyku tulumu ve yatak

- 56.240 hazır gıda

- 30.000 kişilik sıcak yemek

- 87.492 kişilik kumanya

- 64.200 bebek bezi

- 68.520 hijyen malzemesi

başta olmak üzere binlerce yardım malzemesini ulaştırdık, ulaştırmaya da devam ediyoruz.

Destek veren tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Birlikte atlatacağız."

DUYGULANDIRAN GÖRÜNTÜLER

Balıkesirliler depremin hemen ardından oluşturulan yardım toplama merkezlerine akın akın gitti. Balıkesir'de kurulan yardım merkezleri arasındaki Avlu Kültür ve Kongre Merkezi fuaye alanında toplanan yardım malzemeleri gönüllü vatandaşlar tarafından tasnif edilerek paketleniyor.  Ardından AFAD koordinasyonundaki TIR'lara yüklenerek deprem bölgesine gönderiliyor.

Balıkesir Kent Konseyi, koordine ettiği çalışmalara  katkı sağlayan vatandaşlara teşekkür etti. konseyin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Afetin açtığı yaraları birlikte sarmak için Balıkesir seferber! Birlik, beraberlik ve dayanışma ile bu zor günlerin üstesinden geleceğiz." notu paylaşıldı.

BİGADİÇLİLER KENDİ ELLERİYLE YAPTI

MİLLİ Mücadelenin öncü şehri Balıkesir 20 ilçesiyle depremzedeler için seferber oldu. #Bigadiç’in köylerinde el emeği ile yapılan köy ekmekleri paketlenetekndepremzedeler için yola çıktı.

İĹÇEDE tam bir seferberlik ruhuyla vatandaşların yardım etmek için akın akın Belediye'ye geldiğini belirten Belediye Başkanı İsmail Avcu, ”Halkımızdan Allah Razı Olsun. Deprem bölgemiz için köy ekmeklerimizi paketlemeye başladık..” dedi

Editör: Haber Merkezi