BALIKESİR'de kurdukları turizm acentası üzerinden sezon öncesi sahiplerinden kiraladığı ev ve tekneleri, yaz sezonunda turistlere kiralayacağını söyleyerek bu sistemi 'saadet zinciri'ne çevirip, yüzde 10 kar payı dağıtma vaadiyle sisteme piramit şeklinde üye yaparak 55 milyon lira gelir elde ettiği belirlenen10 şüpheliden 8'i tutuklandı. Turizm acentasının sahibi E.Ç.'nin ise yakalanması için çalışmalar sürüyor.

BAILKESİR POLİSİ ÇÖKERTTİ

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yüksek kar vaadiyle dolandırıldıkları gerekçesiyle şikayetçi olan 30 kişinin ihbarı üzerine Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde soruşturma başlattı.

YOK BÖYLE BİR DOLANDIRICILIK!

Soruşturma kapsamında şüphelilerin kurdukları turizm acentası üzerinden sezon öncesi sahiplerinden kiralanan ev ve tekneleri, yaz sezonunda turistlere kiralayacaklarını söyleyip, çok sayıda kişiyi dolandırdıkları tespit edildi. 

Sistemi 'saadet zinciri'ne çevirip, yüzde 10 kar payı dağıtma vaadiyle sisteme piramit şeklinde üye yaparak 55 milyon TL gelir elde ettiği belirlenen şebekeye yönelik operasyonda turizm acentasında yönetici oldukları tespit edilen 10 kişi gözaltına alındı.  Bu isimlerden 8'i tutuklandı. Acentası sahibi E.Ç. ise aranıyor.

SİSTEME GİRENLERİN
LÜKS YAŞADIĞINA İNANDIRDILAR!

Öte yandan şebekenin 'saadet zinciri' sayesinde mağdurları lüks bir hayat yaşadıklarına inandırıp, güven sağlamak için kısa sürede elde edilen 55 milyon TL ile 4 kamyonet, 1 minibüs, 5 motosiklet, 9 akülü motosiklet aldıkları bildirildi. 

Editör: Haber Merkezi