• Balıkesir'de  yaklaşık 4 ay süren takip sonrası, adam öldürmeye teşebbüs, yaralama, tehdit, şantaj, dolandırılıcık, silahlı saldırı gibi eylemlerle panik ve korku salarak maddi menfaat elde ettikleri öne sürülen "organize suç örgütü" üyelerine yönelik operasyonda büyük darbe vuruldu.

Operasyonla ilgili şu bilgi paylaşıldı:


İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü görevlileri tarafından ilimiz merkezinde faaliyet yürüten silahlı suç örgütüne yönelik 4 aydır sürdürülen planlı çalışmalar ve takip neticesinde örgüte mensup şüphelilerin
* Nitelikli Yağmaya Teşebbüs
* Silahlı Tehdit
* Kasten Yaralama
* İşyeri Kurşunlama
* Kumar Oynatma
* Adam Öldürmeye Teşebbüs
* Uyuşturucu Madde Bulundurmak
* Nitelikli Dolandırıcılık suçlarını işledikleri, örgüt üyelerine yardımcı olduğu tespit edilen doktor aracılığı ile usulsüz rapor ayarladıkları ve bu sayede haklarında bulunan adli denetim kurallarını ihlal ettikleri tespit edilmiştir. 


OPERASYONA ÖZEL HAREKETÇILARDA KATILDI
Soruşturma süresince şüphelilerden (9) adet ruhsatsız tabanca, (2) adet ruhsatsız tüfek ele geçirilmiştir. 07.02.2019 günü (11) şüpheliye ait ilimiz merkezinde bulunan (15) adrese sabahın erken saatlerinde özel harekât polisinin de katılımıyla eş zamanlı operasyon düzenlenmiş, (9) şüpheli yakalanmıştır. 


11 TABANCA, 5 AV TÜFEĞİ
Bir örgüt üyesi ikametinde bulunan dolap içerisinde saklandığı sırada yakalanmıştır. 
Yapılan aramalarda (2) adet ruhsatsız tabanca, (3) adet ruhsatsız av tüfeği, çelik yelek, çok sayıda çek/senet ve suçtan elde edildiği değerlendirilen 34.100 TL ele geçirilmiştir.
Operasyon süresince şüphelilerden toplamda
* (11) adet ruhsatsız tabanca
* (5) adet ruhsatsız av tüfeği
* Çelik Yelek


ÇEK SENET VE PARA 
* Çok sayıda çek/senet( farklı şahıslar adına düzenlenmiş, meblağ kısımları boş bırakılmış halde)
* 34.100 TL ele geçirilmiştir. Konu ile ilgili tahkikat devam etmekte olup gelişmelerden ayrıca bilgi verilecektir.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Editör: Haber Merkezi