BALIKESIR Edremirlt Körfezine ulaşımı daha kısa hake getiren Assos ve Troya tünellerinin açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Tüneller sayesinde Kaz Dağları'na en ufak zarar vermeden 50 dakikalık yolculuğu 5 dakikaya düşürdük" dedi. 

Yatırım bedelinin 4,6 milyar  olan projeye ilişkin bilgi veren Erdoğan, "Uzunluğu 5,7 kilometreyi bulan tünelleriyle birlikte toplamda 9,6 kilometrelik bu yol Balıkesir ve İzmir’e ulaşımı sağlayan Kuzey-Güney aksının en önemli kısımlarından biridir. Açtığımız tüneller sayesinde Kaz dağlarının o muhteşem tabiatını en küçük bir zarar vermeden Ayvacık-Küçükkuyu arasındaki mesafeyi yaklaşık 2 buçuk kilometre kısalttık" diye konuştu.  dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu da, Assos ve Troya Tünelleri sayesinde; onlarca keskin virajı olan Kaz Dağları’nı sürücülerin "korkulu rüyası" olmaktan çıkardıklarını kaydetti.

BALIKESİR AÇILIŞTAYDI

Başkan Erdoğan'ın, Külliyeden Çanakkale Ayvacık-Küçükkuyu Yolu Assos ve Troya Tünelleri Açılış Töreni'ne canlı bağlantı ile katıldığı törende Balıkesir protokolü de tam kadro yer aldı.

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, tören alanından fotoğrafları "Bölgemizin ulaşımında adeta bir dönüm noktası oluşturan Tüneller Cumhurbaşkanımız Sayın Erdogan'nın bağlantıyla katıldığı törenle hizmete açıldı. Ülkemize hayırlı olmasını diliyorum." notuyla paylaştı

Programa Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yasin Sagay, Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy, İvrindi Belediye Başkanı Yusuf Cengiz ile Ak Parti ilçe Başkanları katıldı.

Tünellerin açılmasıyla birlikte yıllık 133 milyar lira tasarruf olacak.

Editör: Haber Merkezi