Siirt'in Eruh İlçesi'nde dün akşam güvenlik güçlerine pusu kuran PKK'lı teröristlerin ilk ateşi ve ardından çıkan çatışmada şehit düşen 4 askerden 28 yaşındaki Uzman Çavuş Mesut Günay'ın, Balıkesir merkeze bağlı Çukurhüseyin Köyü'ndeki babaevine ateş düştü. Siirt'te 4 yıldır görev yapan Uzman Çavuş Günay, geçen yıl 19 yaşındaki Sabiha Günay ile evlenmişti.

Eruh'a bağlı Görendoruk Köyü Jandarma Karakolu'na giden askerlere dün akşam PKK'lı teröristler pusu kurdu. Eruh'a 2 kilometre uzaklıktaki ormanlık arizide gizlenen teröristlerin, askerlerin geçisi sırasında uzun namlulu silahlarla ateş açması sonucu, Uzman Çavuş Mesut Günay şehit oldu. Askerlerin anında karşılık vermesiyle çatışma çıktı. Takviye birliklerin gelmesiyle teröristlerle aralıklarla devam eden çatışmada erler Mehmet Kıran, Mustafa Aydın ve Mehmet Yıldız da şehit oldu.

AİLENİN EN KÜÇÜK OĞLUYDU

Dokuz çocuklu ailenin en küçük ve tek asker ferdi olan Uzman Çavuş Mesut Günay'ın şehit olduğu haberi, Çukurhüseyin Köyü'nü hüzne boğdu. Köy, Türk bayraklarıyla süslenirken, yakınları şehidin ardından ağıtlar yaktı.

Şehidin babası Zeki Günay'ın 2004'te öldüğü öğrenildi. Anne 63 yaşındaki Solmaz Günay, kızları Yıldız, Şirin, Cihan, Mihrican, Zülfü'ye sarılıp gözyaşı dökerken, oğulları 40 yaşındaki Ali ve 38 yaşındaki Nevzat metanetlerini korumaya çalıştı. Şehidin diğer kardeşi Devran Günay'ın da yıllar önce öldüğü öğrenildi.

HER ZAMAN NEŞELİYDİ

İzmir'de oturan ve kardeşinin şehit olduğu haberini alır almaz köyüne gelen Nevzat Günay, "Mesut bizim ailenin en küçük çocuğuydu. Benim için kardeşten öte bir oğul gibiydi. Göreve başladığı günden bu yana Siirt'teydi. Sık sık görüşüyorduk. Her zaman neşeliydi, hayatı seven bir insandı. Terörden hiç konuşmazdık. En son 2.5 ay önce görüştük. Ne yazık ki şehit oldu. Arkasında 19 yaşında eşi kaldı. Artık terörün bitmesini ve akan kanın durmasını istiyoruz" dedi.

Balıkesir Vali Yardımcısı Günay Özdemir ve İl Müftüsü Turgut Açari de Çukurhüseyin Köyü'ne gelerek aileye başsağlığı dileklerini iletti. Şehit Günay'ın cenazesi Diyarbakır'dan uçakla Balıkesir'e getirilecek. 9. Ana Jet Üs Komutanlığı'ndaki törenin ardından Çukurhüseyin Cemevi'ne getirilecek cenaze, köy mezarlığında toprağa verilecek.

Editör: Haber Merkezi