BALIKESİR'de teksil işçileri öksüz kaldı. Bugüne değin önderlik ettiği bir çok direnişle çalışanlara emeğinin karşılığını verdirtmeyi başaran Hüseyin Akyüz, yakalandığı amansız hastalığa karşı başlattığı direnişi kaybetti.

EFSANEYDİ
Türkiye Tekstil,Örme,Giyim ve Deri Sanayii İşçileri Sendikası  (TEKSİF) TEKSİF Balıkesir Şube Başkanı Hüseyin Akyüz vefat etti. 

MÜCADELE ADAMIYDI
Balıkesir'de uzun yıllar TÜRK-İŞ İl Temsilciliği  görevini alnının akıyla yürüten, Pamuklu Dokuma, İşbir Sentetik çalışanlarının haklarını almak amacıyla başlatılan direnişlere önderlik eden Hüseyin Akyüz, 68 yaşındaydı. 

BM ÜYESİYDİ
2007 seçimlerine  5.sıradan CHP milletvekili adayı olarak giren Hüseyin Akyüz, 31 Mart yerel  seçimlerinde ise aynı partiden Altıeylül Belediyesi Meclis üyeliğine seçilmişti.

AKCİĞER KANSERİ 
Geçtimğiz yıllarda geçirdiği kalp krizi sonrasında by-pass olan Hüseyin Akyüz, bir süredir de akciğerlerindeki rahatsızlığı nedeniyle tedavi görüyordu. Başlatılan radyoterapinin ardından ameliyat olmaya hazırlanan Akyüz bu sabah evinde hayatını kaybetti. 

CENAZE NE ZAMAN
Balıkesir'deki işçi hareketleri yanında şehrin bir döneminin hafızası olan Hüseyin Akyüz'ün cenazesi  26 Aralık Perşembe günü Zağanos Paşa Camisinde öğle namazını müteakiben kaldırılarak Çınarlıdere Mezarlığında toprağa verildi.
Merhuma Allahtan rahmet, ailesiyle yakınlarına ve çalışma dünyasına başsağlığı dileriz.

AKYÜZ'ÜN SON PAYLAŞIMI
Ani vefatıyla sevenlerini yasa büründüren Hüseyin Akyüz, sosyal medya hesabından son paylaşımını dün akşam 21.00 sıralarında yaptı. Akyüz, bu paylaşımında bor cevherinin önemine dikkat çekti.


CENAZE TÖRENİNE KİMLER KATILDI

Balıkesir’de işçi sendikacılığının önder isimlerinden CHP Altıeylül Belediye Meclis Üyesi,TEKSİF Şube Başkanı ve Türk-İş eski İl Temsilcisi Hüseyin Akyüz’ün cenaze törenine CHP Milletvekilleri Fikret Şahin, Ensar Aytekin, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, CHP İl Başkanı Serkan Sarı, iş, siyaset dünyasının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 3 çocuk babası 68 yaşındaki Akyüz, Çınarlıdere Mezarlığında toprağa verildi

Editör: Haber Merkezi