Balıkesir Büyükşehir Belediye başkanı Ahmet Edip Uğur, devletin ve milletin güçlü olduğu sürece, askeriyle, polisiyle terörün de teröristin de hakkından gelineceğine inandığını söyledi. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, yakın zamanda terör saldırılarında şehit olan Balıkesir'li Bakım Astsubay Çavuş Deniz Göçkün ile Özel Harekat Polisi Aydın Nazillioğlu'nun adına yapılan park, çeşme ve tesislerin açılış törenlerinde konuştu.

İlk tören Balıkesir'in Karesi ilçesindeki Adnan Menderes Mahallesi'nde düzenlendi. 6 Eylül 2015 tarihinde Hakkari Dağlıca'da terör örgütlerince yola döşenen mayın tuzağı sonucu şehit olan Astsubay Çavuş Deniz Göçkün adına yapılan parkta düzenlendi. Törene Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ve eşi ile birlikte şehidin ailesi, BAÜN Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, 9. Ana Jet Üs Komutanı Hava Tuğgeneral İshak Dayıoğlu ve eşi, Karesi Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, AK Parti İl Başkanı Dinçer Orkan,  Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Osman Yenidoğan, Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Ekrem Pehlivan, askeri ve mülki erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Kur'an-ı Kerim okundu.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, törendeki konuşmasına İstiklal marşı şairi Mehmet Akif Ersoy'un Çanakkale Şehitlerine isimli şiirinden okuduğu dörtlükle başladı.

“Güçlü devlet, güçlü millet” vurgusu yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur, şunları söyledi; “Özellikle son zamanlarda artan ve hepimizi büyük bir acıya boğan terör hadiselerinden dolayı üzüntümüz çok büyük. Bu nedenle Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak ve bütün Balıkesirli  hemşehrilerim adına şunu açıkça ifade etmek istiyorum; her bir zerresi şüheda kanıyla sulanmış olan bu topraklarda, Türk Milletinin ve Türk Devletinin kadim yapısına uygun bir şekilde, ebed müddet yaşaması için,  bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da elimizden geleni yapacak, şüheda kanıyla sulanmış bu topraklarda gözü olanlara her zaman hadleri bildirilecektir.

İstiklal Şairimiz ne diyor ‘Bastığın yerleri toprak diyerek geçme tanı, düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı.’ Anadolu coğrafyasının her yanı vatanı uğruna, şahadet şerbetini içen şehitlerimizle doludur. Bu uğurda şehadet şerbetini içerek aramızdan ayrılan Deniz Göçkün kardeşimiz de, şehitlik gibi yüce bir makama erişti. Rabbim, Deniz Göçkün kardeşimizin ve bu uğurda canını hiç düşünmeden veren tüm şehitlerimizin mekanını cennet eylesin. Bizim inancımızda, şehadet mertebesi ulaşılabilecek en yüksek mertebedir.


Biliyorsunuz Balıkesir, Milli Mücadeleye önderlik etmiş illerimizden bir tanesi. Balıkesirli hemşehrilerimiz vatanına, milletine, mukaddes değerlerine yürekten bağlıdır. Balıkesirliler çocuklarını askere davulla, zurnayla, gurur duyarak, övünerek yollar. Balıkesirliler vatanı için, mukaddes bildiği değerleri için, bir bedel ödenmesi gerektiğinde, her zaman bu bedeli ödemekten asla geri durmamıştır. Ülkemizin güvenliği ve milletimizin huzuru için gözünü kırpmadan canını veren, sağlığını kaybeden vatan evlatlarımıza çok şey borçluyuz. Onlar bizler için hayatlarından olurken, geride bıraktıkları yakınlarını da, kendimize emanet olarak kabul ediyor, onları kendi ailemizden görüyoruz. Bu cennet vatanı bizlere emanet eden şehitlerimize, gazilerimize, geçmişimize ve tarihimize sahip çıkıyoruz. Bu ülkede her zaman olduğu gibi bundan sonra da bu bayrak, en gür şekilde dalgalanmaya devam edecek. Bu duygularla bugün burada, bu anlamlı açılışta bizlerle birlikte olan tüm hemşehrilerime şükranlarımı sunuyorum. Yüreğine evlat acısı, kardeş acısı, arkadaş acısı düşen ailesine ve tüm sevenlerine de bu vesileyle tekrar başsağlığı diliyorum. Bu parkımız sayesinde kahraman şehidimiz Şehit Bakım Astsubay Çavuş Deniz Göçkün kardeşimizin adının sonsuza dek yaşamasını diliyor, vatanı için en değerli varlığını canını veren tüm şehitlerimizi minnetle, rahmetle ve saygıyla anıyorum.

GÜÇLÜ DEVLET, GÜÇLÜ MİLLET..
Başkan Uğur, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bugün son derece güçlü olduğunu vurguladı. Geçmiş dönemlerde zaafiyetler yaşandığını ve bu nedenle şehitler için yapılması gerekenlerin yapılamadığını ifade eden Ahmet Edip Uğur, “Güçlü bir devletimiz var. İşte, güçlü devletimiz sayesinde, güçlü ordumuz sayesinde biz güçlüyüz, milletimiz de güçlü. Yaralarımızı sarmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Allah devletimize, milletimize zeval vermesin. Biz birlik içinde olduğumuz sürece, güçlü olduğumuz sürece terörün de, teröristin de hakkından geleceğimize inanıyorum” dedi.
Daha sonra İl Müftü Yardımcısı Ramazan Topçan'ın yaptırdığı duanın ardından Şehit Bakım Astsubay Çavuş Deniz Göçkün Parkı'nın açılış kurdelesini Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur şehidin annesi ve babası ile birlikte  kesti.  Şehidin ailesi ve vatandaşlar park, çeşme ve içerisindeki tesisler için Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'a teşekkür ettiler. 
 
ŞEHİDİN KÖYÜNDE HÜZÜN VE SEVİNÇ YAŞANDI
İkinci tören ise Balıkesir Altıeylül İlçesine bağlı Bayat kırsal mahallesindeki Şehit Özel Harekat Polisi Aydın Nazillioğlu'nun baba ocağında yapıldı. Köy camisinin de bulunduğu alanda Şehit Özel Harekat Polis Memuru Aydın Nazillioğlu'nun adını taşıyan mekan ve çeşmenin açılış törenine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Kur'an-ı Kerim okundu. Ardından kürsüye davet edilen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, şehidin ailesine ve yakınlarına tekrar başsağılığı diledi. Tunceli'de polis lojmanlarına düzenlenen terör saldırısında şehit düşen Özel Harekat Polisi Aydın Nazillioğlu'nun mukaddes hatırası Büyükşehir Belediyesi tarafnıdan yaptırılan çeşme ve meydan düzenlemesi ile yaşatılacak. Açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, “10 Eylül 2015 tarihinde, Tunceli'de polis lojmanlarına bölücü terör örgütünün eli kanlı katillerince düzenlenen saldırıda şehit düşen, Özel Harekat Polisimiz Aydın Nazillioğlu kardeşimiz adına yaptığımız çeşme  ve meydan düzenlememiz sayesinde  şehidimizin aziz hatırasını, şehrimizde ebediyete kadar yaşatacağız inşallah. Şehitler ölmez. İnşallah şehidimizin adını verdiğimiz bu çeşme ve park ile birlikte kıyamete kadar yaşatacağız. Vatanı uğrunda şehadet şerbetini içerek aramızdan ayrılan Aydın Nazillioğlu kardeşimiz de, şehitlik gibi yüce bir makama erişti. Rabbim, Aydın Nazillioğlu kardeşimizin mekanını cennet eylesin. Bugün açacağımız çeşme ve meydan düzenlemesi ve yine  biraz sonra ziyaret edeceğimiz Orman Bölge Müdürlüğümüzün ağaçlandırdığı Şehit Polis Aydın Nazillioğlu Hatıra Ormanı sayesinde şehidimizin isminin sonsuza dek yaşamasını diliyor, birlik ve beraberliğimizi bozmaya yönelik oyunlara karşı milletimizin ferasetine inanıyorum” diye konuştu. 

BAKAN EROĞLU'NDAN ŞEHİT NAZİLLİOĞLU ADINA GÖLET
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Altıeylül ilçesi Bayat mahallesindeki törende yaptığı konuşmasının sonunda şehit ailesi ve köylülere bir müjde daha verdi. Şehidin toprağa verilmesinin ardından Balıkesir'e gelen ve Bayat'ta şehit ailesini ziyaret eden Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun talimatı ile buraya şehidin adının verileceği bir gölet yapılacağını müjdeleyen Başkan Uğur, DSİ Balıkesir Bölge Müdürlüğü tarafından göletin ihalesinin yapıldığını, 2017 yılında faaliyete gireceğini açıkladı.
Başkan Uğur, “Çok değerli Bayatlılar, 10 Eylül 2015 tarihinde şehidimiz Aydın Nazilloğlu kardeşimizin buradaki cenaze merasimine katılmıştık; ayın 11'inde de Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu Balıkesir'e teşrif etmişlerdi. Aileyi Bayat'ta ziyaret ettik, Veysel Eroğlu Bakanımız şehidimizin isminin yaşaması için; sulama sahası 1.200 dekar, maliyeti 9.5 milyon TL. İhale tarihi 21 Ocak 2016, bitiş tarihi 2017 yılı; adı ise Balıkesir Altıeylül Bayat Şehit Aydın Nazillioğlu Göleti. Evet, bunu da o gün Bakanımız söz vermişti, ihalesi yapıldı.  Şehidimizin ismini kıyamete kadar bu şekilde yaşatacağız. Devletimiz güçlü, milletimiz güçlü, ordumuz güçlü, polisimiz güçlü. Devlet ve millet güçlü olursa şehitlerimizin yangınını biz bir nebze de olsa sarabiliyoruz. Bu yapılan işler devletimizin gücünü gösteriyor. Geçmişte şehitlerimize o dönemlerdeki zaafiyetlerden dolayı gerekli ilgi gösterilememişti. Şehitlerimizin adına yaptığmız bu tesislerin hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum” dedi. 
Konuşmasının ardından Başkan Uğur şehidin ailesi ile birlikte açılış kurdelesini kesti. Altıeylül Bayat'taki törene Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ve eşi, BAÜN Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, Altıeylül Kaymakamı Bayram Gale, Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, İl Emniyet Müdürü Feridun Boz, AK Parti İl Başkanı Dinçer Orkan, Büyükşehir Beledilyesi Genel Sekreteri Osman Yenidoğan, Daire Başkanları, İl Müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Pilav ve ayran ikramı yapılan törenin ardından Başkan Uğur köy mezarlığındaki Şehit Özel Harekat Polisi Aydın Nazillioğlu'nun kabrini ziyaret ederek çiçek bıraktı, dua etti. Daha sonra yine şehidin adına düzenlenen hatıra ormanında çam fidanı sulayan Başkan Uğur, şehidin ailesi ile de yakından ilgilendi. Hüzün ve sevincin bir arada olduğu her iki törende de duygu dolu anlar yaşandı.

Editör: Haber Merkezi