Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, yapılan periyodik temizlik hizmetlerinin yanı sıra cadde ve sokakları yıkayarak daha temiz bir ortam sağlamaya çalışıyor. Şehrin temizliği için titizlik gösterdiklerini belirten Temizlik İşleri yetkilileri, İtfaiye Müdürlüğü ekiplerince ortaklaşa olarak sürdürdükleri cadde, sokak ve kaldırımları yıkama çalışmalarına hızla devam ederken, eski çöp konteynırlarını da yenileri ile değiştiriyor.
Semt pazaryerlerinin temizlik çalışmalarını da düzenli olarak sürdüren ekipler, geçtiğimiz günlerde Milli Kuvvetler, Atalar ve Anafartalar caddesi, Yeni Çarşı, Paşa cami civarı ile Toplu Taşıma Merkezi’nde yayaların kullandığı alanlar ve trotuarlar yıkandı. Sıvı sabun, yağ çözücü ve deterjanlarla yapılan yıkama işlemleri önümüzdeki günlerde de sürecek.
CADDELER YIKANIYOR
Balıkesir’in sağlığını ve estetiğini ilgilendiren temizlik ile ilgili çalışmaların yoğun ve aralıksız olarak devam edeceğini ifade eden Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, halk sağlığının korunması noktasında gereken hassasiyeti gösterdiklerini dile getirdi.
Başkan Ok, “Temizlik İşleri Müdürlüğüne ve İtfaiye Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerle, vatandaşlarımızın sağlığını tehdit eden faktörleri en aza indirmek, hatta yok etmek amacıyla bütün cadde ve sokaklarda yıkama seferberliği başlattık. Tüm cadde ve sokakları kapsayan yıkama programımız. ilk olarak kentimizin en işlek cadde ve sokaklarının temizlenmesi ile başladı. Ayrıca devam eden ilaçlama ve sisleme çalışmaları da sürecek” dedi.
Editör: Haber Merkezi