BALIKESİR Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı (UCLG) Dünya Kongresi için gittiği Güney Kore'de ilimizi tanıtım fırsatı da yakaladı. 

Güney Kore Cumhurbaşkanı Yoon Suk Yeol’un katılımıyla gerçekleşen kongrede dünyanın bir çok ülkesinden gelen yerel yönetim temsilcilerine hitap eden Yücel Yılmaz, "Evrensel işbirliği ve dayanışmanın önemini vurguladığımız toplantılarda şehrimiz ve ülkemizi temsil ettiğimiz için gururluyuz.

UCLG Genel Kurulu'nda insanlar, gezegen ve yönetim bağlamında karşılaştığımız, kentlerde iyileşme sürecinin kilit adımları üzerine daha fazla yerel çabanın gerektiğini anlatarak dayanışma çağrısında bulundum. Yerel yönetimler, her türlü sorunu aşmak için güçlü olmalı!" ifadelerini kullandı. 

BAŞKANLIK TÜRKİYE'YE GELİYOR

Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı (UCLG) başkanlığına aday olan Konya Büyükşehir Belediye başkanı İbrahim Altay'a destek için Türkiye'den 15 belediye başkanı ile birlikte Güney Kore'de bulunduklarını belirten başkan Yücel Yılmaz, "İnşallah Cuma günü yapılacak seçimde UCLG Başkanlığını 3 yıllığına Türkiye'ye getireceğiz" dedi. 

Güney Kore'de Balıkesir'in tanıtımını yapma fırsatı da elde eden başkan Yücel Yılmaz, 3 Ekim Dünya Habitat Günü kutlamalarının Balıkesir'de yapılmasının da bilinirlilik açısından işlerini kolaylaştırdığını söyledi. 

Editör: Haber Merkezi