BALIKESİR'de hırsızlık yaptığı iddiasıyla tutuklanan şüphelinin, kendisini psikolog diye tanıtarak, hasta kabul ettiği ortaya çıktı.

Alınan bilgiye göre, Eski Kuyumcular Mahallesi Çavuş Sokak'taki bir iş yerinde meydana gelen hırsızlık olayını ihbar alan polis ekipleri, yaptığı araştırmada, hırsızlık yaptığı öne sürülen şüphelinin kimliğini belirledi. Olaydan beş gün sonra yakalanan E.T.'nin, kendisini Gazi Üniversitesi Psikoloji Bölümü mezunu olarak tanıttığı ve kiraladığı ofiste ücret karşılığında hasta kabul ettiği belirlendi.

E.T.'nin verdiği bilgi ve belgelerden şüphelenerek Gazi Üniversitesi Rektörlüğü ile irtibata geçen ekipler, şahsın psikolog olmadığını, lisans diploması ve New York Üniversitesi'nden verilen master belgesinin sahte olduğunu, iş yerinin kapısına astığı 'Psikolog Danışma Merkezi E.T.', 'Psikolog Doktor' yazılı tabelanın da kendisi tarafından düzenlendiğini belirledi.

Hırsızlık suçundan tutuklanan şüpheli hakkında sahte belge düzenleme, sahte belge düzenleyerek iş yeri açma ve haksız kazanç elde etme suçlarından adli işlem başlatıldığı bildirildi.

Editör: Haber Merkezi