Ömer Faruk’un terhisine 24 gün vardı. Babasını arayıp, “Ramazan ayının son iftar sofralarına birlikte oturacağız” dedi.  O günün akşamı nöbete gitti.

Tek bir el silah sesi duyuldu. Arkadaşları nöbet yerine gittiklerinde cansız bedeniyle karşılaştı. Acı haber tez geldi, Gündoğan ailesi yasa büründü.

İzmir'in Narlıdere ilçesindeki bir askeri birlikte vatani görevini yapan ve nöbet tuttuğu sırada silahla vurularak öldüğü belirtilen Denizci Er Ömer Faruk Gürdoğan'ın (22) cenazesi Balıkesir'de toprağa verildi. Gürdoğan'ın ailesi, oğullarının ölüm sebebi hakkında ayrıntılı bilgi verilmediğini söyledi.

Yenikale Deniz Üssü'nde silah sesi duyulması üzerine Gündoğan'ın nöbet yerine giden diğer askerler, cansız bedeniyle karşılaştı. Terhisine 24 gün kaldığı öğrenilen oğullarının ölüm haberini alan aile ise yasa boğuldu. Ölümü şüpheli görülen asker için bugün Zağanospaşa Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. Acı haberi dün sabah evlerine giden bir albaydan öğrenen baba Şaban Gündoğan, annesi Ayşe Gündoğan ile kız kardeşleri Hümeyra ve Kübra, cenazede gözyaşları döktü. Yeğeninin Türk bayrağına sarılı tabutunun başında ağlayan amca Mustafa Gündoğan, anne ve kızkardeşleri teselli etmeye çalıştı. Baba Gündoğan ise oğluyla acı haberi almadan birkaç saat önce telefonda konuştuğunu belirterek, "Bana, kalan günlerini söyledi. '24 gün sonra evdeyim. Ramazanın son beş gününde iftarı inşallah birlikte yapacağız. ' dedi. Ölüm haberini alınca ailecek yıkıldık. " şeklinde konuştu. Oğlunun ölüm sebebiyel ilgili ayrıntılı bilgi verilmediğini öne süren Gündoğan, otopsi raporuyla olayın netliğe kavuşacağının bildirildiğini aktardı.

Başçeşme Mezarlığı'nda toprağa verilen Ömer Faruk Gürdoğan'ın cenaze törerine Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, bazı askerî yetkililer , akınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bu arada, daha önce de  yurdun değişik yerlerinde benzeri ölümler yaşanmasına dikkat çekilerek, "Bu askerlere neler oluyor böyle?" denildi.

Editör: Haber Merkezi