BU SEÇİM TARİHE GEÇTİ

Balıkesir Ticaret Odası'nın dünkü seçimleri tarihe geçti. 6 bin üyesi bulunan BTO'nun oy kullanma hakkına sahip 5 bin 200 üyesinden 3108'i sandık başına gitti. Kullanılan oylardan bin 544'ünü Balıkesir Değişim Platformu'nun Turuncu listesi, bin 503'ünü ise Mahmut Yavuz'un beyaz listesi aldı. Oyların 61'i ise geçersiz sayıldı.

FAHRİ ERMİŞLER 34 YAVUZ 13 ÜYELİK KAZANDI

Bu sonuçla, Ticaret Odası Meclisinin 47 üyesi belli oldu. Bunun 34'ünü Balıkesir Değişim Platformu'nun gösterdiği adaylar kazanırken, 13'ünü Mahmut Yavuz'un listesindeki şirketlerden oluştu. Meclis üyeleri, kendi aralarında yapacakları toplantının ardından Yönetim Kurulu ve Meclis başkanını seçecek.

BALIKESİR'İ BİRLİKTE BÜYÜTECEĞİZ

Yırcalı ve Kula aileleri yanında Belediye Başkanı İsmail Ok ve CHP ile MHP milletvekilleri ve il, ilçe teşkilatlarının da gücünü arkasına alarak girdiği seçimlerde 16 yıllık koltuğunu kaybeden Mahmut Yavuz, sonuçların açıklanmasıyla birlikte Sanayi Odası’nın çiçeği burnundaki başkanı İsmail Uğur ile BTO’nun yeni başkanı Fahri Ermişler'i alkışlayıp kutladı. "Hayırlı uğurlu olsun" dileğinde bulunduğu Ermişler'e "Herhangi bir ihtiyacınızda sizlere yardım etmeye hazırım. Balıkesir'i beraber büyüteceğiz" dedi.

Editör: Haber Merkezi