Balıkesir'de geçen yıl ocak ayında, kahve işleten 40 yaşındaki Mehmet Durna, kendisinden haraç isteyen başka bir kahvenin sahibi 'Çarli' lakaplı 25 yaşındaki Mehmet Erhan Çetin'i dövdü. Çetin ve arkadaşları, Durna'yı intikam almak için 5 Ocak tarihinde dağlık bölgeye götürüp öldürdükten sonra define için kazılan bir çukura gömdü. Aynı grup, iddiaya göre, bu olaydan 4 gün sonra, aralarında bir hesaplaşma olduğu belirtilen 'Arap' lakaplı 30 yaşındaki Serkan Özmen'i, Vicdaniye Mahallesi'ndeki evinden kaçırdı ve öldürdü. Çete, olaya şahit olduklarını öğrendikleri 17 yaşındaki Samet Erkutoğlu ve 20 yaşındaki Ercan Altuntaş'ı da Özmen'i öldürdükleri yere götürdü. Erkutoğlu ve Altuntaş'a, Serkan Özmen'in cesedini, daha önce öldürdükleri Durna'nın cesedinin üzerine gömdüren çete, ardından ikisini de bir başka çukura indirerek öldürdü ve onları da oraya gömdü.

Olay sonrası başlatılan soruşturmanın ardından gözaltına alınan Mehmet Erhan Çetin, 31 yaşındaki Serkan Fındık, 24 yaşındaki Kamil Demir, 24 yaşındaki Ferdi Duran ve 32 yaşındaki Mustafa İnan, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Balıkesir Ağır Ceza Mahkemesi'nin isteği üzerine de dava, güvenlik gerekçesiyle Trabzon Ağır Ceza Mahkemesi'ne alındı.

YUMRUK YUMRUĞA KAVGA

Trabzon 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, dün davanın 9'uncu duruşması görülecekti. Tutuklu olarak yargılanan sanıklar, Bahçecik Cezaevi'nden sabah saatlerinde Trabzon Adliyesi'ne getirildi ve mahkum kapısından içeri alınarak zemin kattaki odada duruşma saatini beklemeye başladı. Bu sırada aralarında davayla ilgili tartışmaya başlayan sanıkların sözlü tartışması bir süre sonra yumruklu kavgaya dönüştü. Jandarmanın güçlükle ayırdığı kavga sırasında Ferdi Duran, Mustafa İnan ve Kamil Demir; Mehmet Erhan Çetin ve Serkan Fındık'ı darp etti. Yüzlerinin ve vücutlarının çeşitli yerlerine aldıkları darbelerle yaralanan Çetin ve Fındık cezaevi aracıyla Fatih Devlet Hastanesi'ne götürüldü ve tedavilerinin ardından Bahçecik Cezaevi'ne gönderildi.

Mahkeme Başkanı, kavganın ardından, yazılan talimatların cevaplarının gelmediğini gerekçe göstererek duruşmayı yapmayacağını açıkladı ve davayı erteledi. Bu karar üzerine diğer üç sanık da cezaevine gönderildi. 4 kişiyi öldürmek suçundan yargılanan sanıklar daha önce de suçu birbirlerinin üzerine atmaya çalıştıkları için mahkeme salonunda tartışmış, birbirinin üzerine yürümüştü. Sanık sandalyesinde aralarında jandarma olduğu halde oturan sanıklar, 4'er kez ömür boyu hapis istemiyle yargılanıyor.

Editör: Haber Merkezi