Gelişen ve değişen Balıkesir’in hak ettiği noktaya gelmesine katkı sağlamak amacıyla yola çıkan Değişim Platformu, kentin en güçlü sivil toplum kuruluşu Ticaret Odası’nı hantal yapıdan kurtaracak hareketi, AK Parti Genel başkan Yardımcısı A. Edip Uğur'un desteği sonucu başarıyla gerçekleştirdi.

Mahmut Yavuz, Faruk Kula, Recai Gürcan, İsa Çelik yanında  CHP ve MHP yönetimlerine karşı da mücadele veren  İsmail Uğur ile Fahri Ermişler liderliğindeki platform üyeleri, ikinci turuncu devrime imza attı. Gençler, yılların patronlarını sandığa gömerek bir devri sonlandırırken, yeni bir dönemin başlangıcını yaptı.

Balıkesir Ticaret Odası (BTO) seçimlerinde Değişim Platformu'nun adayı Fahri Ermişler yeni başkan seçildi. BTO'da 16 yıldır başkanlık görevini yürüten Mahmut Yavuz ise seçimleri kaybetti. Ermişler, 18 meslek komitesinden 13'ünü kazanırken, Yavuz ise 5 meslek komitesini kazanabildi.

ATACAN’IN SESİ-SOLUĞU KESİLDİ

Mahmut Yavuz ve ekibinin kazanması amacıyla en çok ter dökenlerin başında 4 As’ın ortakları arasındaki Adnan Atacan geldi. Sandıkların bulunduğu salondan gün boyu ayrılmayan Atacan, üyeleri etkilemeye çalıştı. Sandıklar açılıp turuncu listeler yoğunlukta çıkmaya başladığında ise sessiz-sedasız salonu terk etti.

SİYASİ DESTEK İŞE YARAMADI

CHP İl ve Merkez İlçe Başkanları Muzaffer Mavuk, Yaşar Evci  yanında  MHP İl Başkanı Mehmet Duran da. Mahmut Yavuz  ekibine destek için gün boyu çalıştı. Siyasilerin gücü Değişim Platformu’nu durdurmaya yetmedi.

TURUNCULAR İŞBAŞINDA

Değişim Platformu’nun üyeleri simgeleri haline dönüşen turuncu kravatlarını takarak geldikleri oda önünde kurdukları seyyar standtlarla üyelere hangi sandıkta oy kullanacakları konusunda yardımcı oldu.

BURADA SEÇİM YAPTIRAN UTANSIN!

BALIKESİR Ticaret Odası (BTO) seçimleri, tahmin edildiği büyük ilgi gördü. Oda üyeleri sabahın ilk saatlerinden itibaren oylarını kullanmak için odaya hücum etti.  Uyarılar dikkate alınmadı, binlerce kişi zor koşullarda sandık başına giderken adeta izdiham yaşandı. Üyeler, seçim yerini değiştirme-mekte direnen Mahmut Yavuz başkanlığındaki yönetime ateş püskürdü.

Sabah 09.00'da başlayan oy kullan-ma işlemi 17.00'de sona erdi. BTO seçimlerine, oy kullanma hakkına sahip 5 bin 200 üyeden üç bin 108'i katıldı.

Emniyet zorunlu olarak bazı cadde ve sokakları trafik akışına kapatınca, çarşı bölgesinde trafik felç oldu. BTO binasının bulunduğu sokak ile Örücüler Caddesinde yığılma yaşandı.

Başta Ticaret Odası üyeleri olmak üzere çevredeki esnaf, seçimleri fiziki koşulları uygun olmayan binada yapmakta ısrar eden Mahmut Yavuz ile ekibine isyan edip tepki gösterdi.

Tarihi seçim, polisin bölgede oluşturduğu güvenlik çemberi ve aldığı önlem-ler sayesinde üzücü bir olay yaşanmadan tamamlandı. Balıkesir Değişim Platformu Sanayi Odası’ndan sonra BTO’da da turuncu devrime imza attı.

Editör: Haber Merkezi