BALIKESİR Belediyesi'ne MHP Milletvekili İsmail Ok'un başkanlığı döneminde, 2012 Aralık ayında yapılan operasyonla ilgili Cumhuriyet Savcısının hazırladığı iddianamenin 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildiği bildirildi.
BALIKESİRSPOR Kulübü'ne yapılan bağışlarla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında, dönemin Belediye Başkan Yardımcısı ve Balıkesirspor Kulübü Başkanı Tuna Aktürk, Belediye Başkan Yardımcısı ve Balıkesirspor 2. Başkanı Yusuf Özenç, Belediye Meclisi üyesi ve Balıkesirspor Mali İşler Sorumlusu aynı zamanda Fırıntaş Yönetim Kurulu Başkanı olan Faruk Demiraslan, Fırıntaş Genel Müdürü Uğur Erol, dönemin MHP Merkez İlçe Başkanı Bayram Çılgın, Ülkü Ocakları eski başkanı Mehmut Topuz'un da aralarında bulunduğu 36 kişi gözaltına alınarak ifadelerine başvurulmuştu. 

BÜYÜK OPERASYONA "MİNİK" TUTUKLAMA...


ÜÇ KİŞİ TUTUKLANMIŞTI
BELEDİYE, Fırıntaş ve Balıkesirspor Kulübü'nde bir çok belge ile bilgisayar kayıtlarına el konulan operasyonda gözaltına alınan isimlerden tutuklanan Faruk Demiraslan, Uğur Erol ve Mehmet Topuz bir süre sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest kalmışlardı. 


SUÇLAMALAR CİDDİ ve AĞIR
Dönemin Belediye Başkan Yardımcıları ve Balıkesirspor Kulübü'nün kurmay heyeti "Suç örgütü kurmak, İhaleye fesat karıştırmak ve Rüşvet, Zimmet, Şiddet" gibi iddialarla suçlanıyor.  İddianamede bir çok ünlü isim de tanık olarak yer alıyor. Soruşturmayla ilgili gizlilik kararı bulunuyor. İddianameyi kabul eden 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nin duruşma tarihini henüz belirlemediği öğrenildi.

Editör: Haber Merkezi