'Sosyal Güvenlik Haftası' nedeniyle Balıkesir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Mesut Aşanel ve yönetimi SGK’yı ziyaret ederek İl Müdürü Ömer Çalışkan’ı tebrik etti.

Sosyal Güvelik bilincini arttırmak için köylerden ilçelere kadar çalışmalar yaptıklarını kaydeden Müdür Çalışkan, köy muhtarlarıyla görüştüklerini ve köylerde halk toplantısı yaparak vatandaşın sorularına cevap verdiklerini anlattı.

Şirketler bazında en çok SGK primi yatırılan ve SGK’lı en fazla işçi çalıştıran illerden birinin Balıkesir olduğunu vurgulayan Çalışkan, gelecek yılda bu projeyi esnaflar için uygulayabileceklerini belirtti.

En çok kadın istihdam eden işletmelere geçtiğimiz yıl verdikleri ödülleri ifade eden Çalışkan, her yıl değişik bir projeyi hayata geçirdiklerini söyledi.

BESOB Başkanı Mesut Aşanel, Çalışkan ve SGK personelini kutlayarak, “Kalıplaşmış uygulamaların dışında yeni uygulamalarla teşvik yaratıyorsunuz. Sizlerin çalışmaları ile hem işletmelerin hem çalışanların hem de devletin yüzü gülüyor” dedi.

SGK İl Müdürü Ömer Çalışkan, Balıkesir’de 70 bin Bağkurlu olduğunu belirterek, “SGK’ya bin liranın üzerindeki borçlar direkt havuza giriyor, sistem Ankara’dan bu borçları izliyor. İhtarnameler de Ankara üzerinden takip ediliyor. Bu borç icraya düştükten sonra da 36 aya kadar taksitlendirme yapılabiliyor” diye konuştu.

SGK İl Müdürlüğü ziyaretine Başkan Mesut Aşanel, Başkan Vekilleri Necdet Erkan, Kazım Avcı, yönetim kurulu üyeleri Fehmi Erdem, Berberler Odası Başkanı İbrahim Demirer, İnşaatçılar Odası Başkanı Hayrettin Demirbaş ,Kahveciler Odası Başkanı Davut Acar katıldı. 

Editör: Haber Merkezi