Balıkesir Belediyesi’nin en büyük hissedarı olduğu, kent halkına kaliteli ve ucuz ekmek ekmek yedirmek amacıyla kurulan Fırıntaş yönetiminde sessiz-sedasız değişim yaşandı.
Kentin köklü ailelerinden gelen, kişiliği ve duruşuyla takdir edilip sevilen bir isim olan Ahmet Helvacıgül, yaklaşık 2.5 yıldır sürdürdüğü başkanlık görevinden ‘yoruldum’ diyerek ayrılırken, yerine belediye başkanı İsmail Ok'un getirildiği bildirildi.
Değişimin ardından Fırıntaş ekmeğinin gramajı fiyatı arttırılarak Fırıncılar Odası’nın ‘siz de zam yapın’ çağrısına jet hızıyla karşılık verildi.
Bu arada, Balıkesir Belediyesi’nin %98,63 hissesine sahip olan Fırıntaş Anonim Şirketi'nin genel kurulunun sessiz-sedasız yapılması bazı çevrelerde değişik yorumları da beraberinde getirdi. Geçtiğimiz hafta sonunda gerçekleştirildiği öğrenilen Fırıntaş genel kuruluna, şirketin denetim kurulu üyelerinin de haberdar edilmediği ileri sürüldü.
EKMEK ÜRETİMİ YANINDA HER İŞ YAPIYOR!
Balıkesir'de 80'li yıllarda ekmek üzerine yaşanan sıkıntılar üzerine kurulan Fırıntaş'a halka açık bir anonim şirket. Bugün hisselerinin yüzde 99'una yakını Belediye'nin elinde. Fırıntaş'ın kuruluş amacı, kent halkına kaliteli ve ucuz ekmek yedirmek.
Fırıntaş bu asli görevini 2009 yılına kadar sürdürdü. Belediye yönetiminin değişmesiyle brilikte Fırıntaş'ta da büyük değişim yaşandı. Ekmek üretimi neredeyse ikinci plana bırakılarak, belediyenin çeşitli işleri bu şirkete ihale edilerek yürütülmeye başlandı. 
YAKLAŞIK 700 KİŞİ İSTİHDAM EDİLİYOR
Fırıntaş'ta 2-2.5 yıl öncesine kadar 30 kişi çalışırken, bugün 700'e yakın çalışan var. Bunların bir bölümü Park ve Bahçeler, Fen İşleri, Zabıta ve kömür işinde çalışıyor. Fırıntaş'ın iki yıl öncesine kadar önemli oranda kâr ettiği belirtilirken, son yıllarda zararda olduğu kaydediliyor. Ancak, burada kaç kişinin çalıştırıldığı ve gelir-gider oranlarının ne olduğu ise net bir şekilde bilinmiyor.
SİTELERDE YER ALMADI
Bu arada, Fırıntaş'ın genel kurulu ile ilgili olarak ne Balıkesir Belediyesi'nin internet sitesinde ne de Fırıntaş A.Ş.'ne ait sitede herhangi bir duyuru veya habere rastlanılmadı. Aradan bir haftalık süre geçmesine rağmen Fırıntaş yönetiminde yapılan değişiklik hakkında hakkında kamuoyuna bilgi verilmemesi dikkat çekti.
Editör: Haber Merkezi