Balıkesir'de, Diyarbakır Silvan'da 13 askerin şehit edilmesine tepkiler sürüyor.
Pazar günkü eylemin ardından bu kez Cumhuriyet Anadolu Lisesi 11'nci sınıf öğrencisi Batuhan Koç'un arkadaşları ile birlikte düzenlediği 'teröre lanet' mitingi saat 18. 00'de Kuva-yi Milliye Meydanı'nda, yaklaşık bin kişinin katılımıyla gerçekleştirildi. Etkinliğe çok sayıda şehit ailesi ile birlikte Belediye Başkanı İsmail Ok katıldı.
Bahçelievler Mahallesi'ndeki pazar alanında buluşan Balıkesirliler, Kuva-yi Milliye Meydanı'na sloganlar atarak yürüdü. Gençler, Diyarbakır Silvan'da şehit olan Mehmetçiklerin isimlerini taşıyan kırmızı tişörtler giydi. Miting alanında da şehitlerin isimleri tek tek okunup yoklama yapıldı. Mitinge katılanlar okunan isimlerin ardından 'burada' diye bağırdı. Bağımsız milletvekili adayı Serap Yeşiltuna'nın da aralarında olduğu Ulusal Partili bir grup, 'Meclis'te terörist istemiyoruz' yazılı tişörtler giyip, sloganlar attı. 'Terörist' kelimesinin yeşil, kırmızı ve sarı renklerden oluşması dikkat çekti.
GENÇLİĞİN DUYARLILIĞI
Etkinliği arkadaşları ile birlikte düzenleyen lise öğrencisi Batuhan Koç, "Esnaf çocuğuyum. Ailemde veya yakınlarımda şehit olan bir tanıdığım yok. Ama bu, ben sessiz kalayım anlamına gelmez. 'İnşallah bir daha olmaz' deyip, görmezden gelemem. Şehit olan bütün askerlerimiz benim abim, amcam, dayım, ve babamdır. Terör ben dünyada yokken de vardı, şimdi de ne yazık ki sürüyor. Artık bitmesini istiyoruz. Artık şehit vermek istemiyoruz" dedi. Koç sözlerini, "Söz konusu vatansa gerisi teferruattır" diye tamamladı.
MÜZAKERE DEĞİL, MÜCADELE EDİLMELİ
Belediye Başkanı İsmail Ok, Koç'u ve arkadaşlarını tek tek kutladı. Miting alanındaki kalabalığa da seslenen Ok, şunları söyledi: "Türk devleti hainlerle, çapulcularla müzakere yapmaz. Onların temsilcilerini muhatap kabul etmez. Binlerce yıllık şanlı tarihe sahip olan yüce Türk milleti geçmişinde hiçbir zaman hainlerle pazarlık etmemiştir. Dün inlerinden burunlarını çıkaramayan hainler, bugün devlet tarafından muhatap kabul edilmektedir. Bu, üzüntümüzü katlamaktadır. Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin hainlerle müzakere değil, mücadele etmesini istiyoruz. Artık teröristlerle dünyada nasıl mücadele ediliyorsa Türkiye'de de öyle mücadele edilmesini istiyoruz. Bu acıların artık son bulması için Türk Ordusu ve emniyeti her türlü Güce sahiptir. Yeter ki hükümet onlara yetki versin" dedi. Başkan Ok konuşurken meydandakiler, 'Meclis'te terörist istemiyoruz', 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez', 'Hepimiz askeriz, PKK'ya yeteriz' sloganları attı.
TÜRK MİLLETİ UYUYOR
12 Haziran seçimleri öncesi 'Balıkesir'i PKK'dan kurtar', 'Balıkesir Balıkesirlilerin, Türkiye Türklerindir' sloganları ile dikkat çeken Ulusal Parti Bağımsız Balıkesir milletvekili adayı Serap Yeşiltuna, mitingde ilgi odağı oldu. Gönen'den Balıkesir'e etkinlik için giden Yeşiltuna, "Bugünkü mitingle Atatürk'ün cumhuriyeti gençliğe emanet etmesinin ne kadar haklı olduğunu bir kez daha gördük. Buraya binleri topladılar. Ben bu işi gençlerin çözeceğine inanıyorum. Bugün PKK ile masaya oturuluyor, uzlaşılıyor. 35 milletvekili Meclisi zorluyor. Diyarbakır'da özerklik ilan ediyorlar. Türk milleti hala uyuyor, seyrediyor. Biz uyumayacağız. 'Türkiye Türklerindir' diyen herkesi göreve çağırıyoruz. Bugünde 'Meclis'te terörist istemiyoruz' diye haykırdık. Artık Türk milletinin bunlara tahammülü kalmamıştır. Şehitlerimizin sorumlusu da bunlardır. Sadece silahlı, silahsız her türlü bölücülüğe karşıyız" dedi.
Mitinge katılan kaynakçı Zafer Tekel ise Diyarbakır'da tüm illerden insanların katılımıyla miting yapılmasını önerdi. Miting olaysız bir şekilde sona erdi.
Editör: Haber Merkezi