ÖNDER İmam Hatipliler Derneği, sahne aldığı mekanda imam hatiplilere yönelik sözleri nedeniyle şarkıcı Gülşen 'e tepki göstererek Balıkesir Cumhuriyet Savcılığına şikayet dilekçelerini teslim etti. 

Balıkesir Adliyesi önünde çok sayıda STK başkanı ile birlikte  yaptığı açıklamada şarkıcı Gülşen'e tepkisini dillendiren  ÖNDER Balıkesir Şube Başkanı İbrahim Sarı, özetle şöyle konuştu:

"İmam Hatip Okullarının mezunları ve mensupları olarak farklı okul türlerine ve bu okullarda okuyan öğrencilerimize yönelik her türlü ayrıştırıcı yaklaşımı çirkin ve tehlikeli görüyoruz. İmam Hatip okulları her türlü siyasi ve ideolojik tartışmaların dışında kalarak başarılarıyla gündem olacaktır. Ancak zaman zaman kendi çıkarları için suni gündem oluşturmak isteyen, bu okullara ve mensuplarına saldırarak, hakaret ederek içlerindeki önyargıyı, kini ve nefreti dışa vuran zavallı kişiliklere de üzülerek şahit oluyoruz. Gülşen isimli bir şahsın konser sırasında imam hatip okullarına, bu okullarda okuyan öğrenci ve öğretmenlere yönelik çirkin itham ve iftiralarda bulunması toplumu alenen kin ve düşmanlığa sevk etmektir. İmam hatip okullarının mensuplarına ve mezunlarına aynı zamanda toplumun tamamına saygısızlıktır. Bu çirkin ithamı ve iftirayı söz konusu şahsın kendisine aynen iade ediyoruz. İmam hatip okullarına ve mensuplarına yönelik bu saygısızlığından dolayı kendisini şiddetle kınıyoruz"

10 milyona yakın bir kitleyi çirkin iddialarla itham etmek toplumun fay hatlarıyla oynamaktır" diyen Sarı, "Bu terbiyesizliği asla sineye çekmeyeceğimizi, hukuk önünde hesap soracağımızı kamuoyuna duyuruyoruz. Toplumumuzu, aile yapımızı ve neslimizi ifsad etmeyi kendisine vazife bilen bu saygısız şahıs için tüm imam hatip okulu mezunlarını ve mensuplarını, halkımızı hukuk önünde hesap sormaya davet ediyoruz. " şeklindeki ifadelerle açıklamasını sonlandırdı.

ÖNDER yöneticileriyle diğer siyasi parti ve STK temsilcileri, açıklamanın ardından Cumhuriyet Başsavcılığına giderek şarkıcı Gülşen hakkında suç duyurusunda bulundu.

Adliye önündeki açıklamaya AK Parti Balıkesir Milletvekilleri Belgin Uygur ile Mustafa Canbey, Memur-Sen Balıkesir Başkanı Ahmet Gür, AK Parti İl Başkan Vekili Vahdettin Çiftçi, Diyanet-Sen Balıkesr Şube Başkanı Mehmet Akif Gerboğa, Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Fatih İnceboy, Altıeylül Belediye Başkan Yardımcısı Feyyaz Çiftçi, AK Parti Karesi İlçe Başkanı Yusuf Hocaoğlu ile çok sayıda STK'nın başkan ve yöneticileri katıldı.

Editör: Haber Merkezi